Gründerne av Google returnerer: Hvordan ChatGPT endrer søk

  • Googles grunnleggere har godkjent planene om å legge til chatbot-funksjoner til søkemotoren som respons på suksessen til OpenAI's ChatGPT.
  • ChatGPT gir en alternativ måte å søke etter informasjon på og kan true Googles søkevirksomhet.
  • Google akselererer utviklingen av AI og planlegger å lansere en versjon av søkemotoren med chatbot-funksjonalitet i år.
bilde-av-google-chatbot-chatgpt-63ce89c91329f-sej-760x400.png

Ifølge rapporter har Google-grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin gjort en overraskende tilbakekomst for å godkjenne planer om å legge til chatbot-funksjoner i søkemotoren.

The New York Times sier at Page og Brin ble brakt tilbake til Google av Sundar Pichai, selskapets nåværende CEO, etter at OpenAI's ChatGPT utløste rød alarm.

Selv om ChatGPT har bare vært tilgjengelig i to måneder så har det raskt gjort en betydelig innvirkning med sin evne til å forenkle komplekse konsepter og lage nye.

Google er på høy beredskap fordi ChatGPT kan gi en alternativ måte å søke etter informasjon på.

Ifølge The Times er det uvanlig å se Googles grunnleggere involvert med søkemotorsiden av virksomheten, noe som understreker den følte hastigheten innen Google rundt AI og ChatGPT.

"Etter å ha trådt tilbake fra daglige oppgaver, har herr Page og herr Brin tatt en laissez-faire-tilnærming til Google, sier to personer som er kjent med saken..."

Fram til nylig har de ikke vært veldig involvert med søkemotoren. Men de har lenge vært opptatt av å innlemme A.I. i Googles produkter.

Rapporten fra New York Times fortsetter med å si at Pichai endrer eksisterende planer og akselererer utviklingen av kunstig intelligens.

Nytt verktøy for innholdsmarkedsføring drevet av kunstig intelligens
Adopter neste generasjon teknologier før dine konkurrenter gjør det. Lag godt optimalisert og målrettet innhold som leverer resultater tre ganger raskere.

Nå planlegger Google å lansere over 20 nye AI-produkter og vise frem en versjon av sin søkemotor med chatbot-funksjonalitet i år.

Dette nyhetsvarselet kommer mens Alphabet, Googles morselskap, reduserer sin arbeidsstyrke. Fredag kunngjorde selskapet at det vil kutte omtrent 12 000 jobber på grunn av ansettelsesboomet under pandemien og bekymringer for den økonomiske nedgangen.

Ulike oppstartsselskaper som You.com og Neeva har allerede tatt over for Google ved å tilby evnen til å besvare søk gjennom en chatbot som ligner på ChatGPT.

I tillegg utvikler Microsoft en versjon av Bing som bruker chatbot-teknologi, som forventes å bli utgitt i mars, ifølge en rapport.

OpenAI's ChatGPT har ført til en bransjebred endring i AI- og søkemotorsutviklingsstrategi.

Bekymringen uttrykt av Googles grunnleggere bør gjøre bransjefolk oppmerksomme på viktigheten av å holde seg oppdatert med selskapets utviklinger på dette området og bruke dem for å opprettholde en konkurransefordel.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>