Hvorfor trenger ChatGPT et telefonnummer?

Har du forsøkt å registrere deg for OpenAI's språkmodell, ChatGPT, bare for å finne ut at du må gjennom en mobil verifiseringsprosess? Hvis ja, lurer du kanskje på hvorfor ChatGPT krever ditt telefonnummer. Når du oppretter en OpenAI-konto, må du fullføre to verifiseringsprosesser: e-post og SMS.

Imidlertid har enkelte personer i land hvor ChatGPT ikke er tilgjengelig rapportert om problemer med SMS-verifikasjonssteget. Til tross for dette krever ChatGPT fortsatt et telefonnummer for å gå videre. Denne delen av prosessen kan alltid være litt irriterende og kan ha tatt deg på senga, og etterlatt deg med en følelse av å være stuck i en løkke, som utvilsomt ville føre til det åpenbare spørsmålet:

Hvorfor trenger OpenAI telefonnummeret ditt?

I tilfellet med OpenAI ChatGPT, bruker det en totrinns verifiseringsprosess som krever både e-post- og telefonnummer-verifisering. Selv om dette kan virke som en ulempe, er det en nødvendig sikkerhetsforanstaltning for å forsikre seg om at ekte mennesker bruker plattformen og for å forhindre misbruk.

OpenAI har nylig kommet under oppmerksomhet for å kreve et mobilnummer som et tiltak for å begrense antall kontoer brukere kan opprette. Selv om dette kan virke påtrengende, nevnte OpenAI tydelig dette i deres Ofte stilte spørsmål «Vi selger ikke dine data eller deler innholdet ditt med tredjeparter for markedsføringsformål».

Imidlertid er hovedårsaken til at OpenAI ber om telefonnummer å gi en andre verifiseringssteg, noe som er vanlig for nettbaserte tjenester nå til dags. Samtidig har brukere en fordel ved denne prosessen, fordi å legge til et telefonnummer legger til en ekstra sikkerhetslag på kontoen din.

Bortsett fra å hindre at spammere oppretter flere kontoer, kan ChatGPT også bruke telefonnummeret ditt som en gjenopprettingsmetode for OpenAI-kontoen din. Hvis du noen gang glemmer passordet ditt, kan OpenAI sende gjenopprettingsinstruksjoner til telefonnummeret ditt via SMS. Du kan bruke denne informasjonen til å nullstille kontoens passord og gjenvinne tilgang til tjenesten.

ChatGPT-alternativer som ikke krever telefonverifisering

Det finnes noen chatbot-alternativer å velge mellom som ikke krever telefonbekreftelse, så hvis du har problemer, kan disse være en bedre løsning for deg.

 • Chatsonic – En av de beste ChatGPT-alternativene som er tilgjengelige nå. Chatsonic er en flott chatbot som ikke krever telefonbekreftelse. Programvaren er bygget på GPT-4 og er integrert med Google, slik at den i motsetning til ChatGPT kan gi deg resultater på den nyeste informasjonen. Chatsonic kan også generere bilder, noe ChatGPT ikke kan.
 • Bing AI – Bing AI er en annen flott alternativ til ChatGPT som du kan få tilgang til uten behov for telefonbekreftelse. Også basert på OpenAI's Large Language Model, er Bing AI fokusert på å være rask og nøyaktig i svarene sine. Som Chatsonic kan det også gi sanntidsresponser basert på internettresultater.

Dersom du har problemer med telefonverifisering på ChatGPT, kan du sjekke ut en av disse flotte alternativene. På mange måter er de enda mer kapable enn ChatGPT og de er også gratis.

Kan du hoppe over telefonverifiseringen på ChatGPT?

Akkurat nå er det obligatorisk å oppgi telefonnummeret ditt for å bruke ChatGPT. Forskningen vår viser at det ikke er noen måte å omgå dette trinnet på. Det er mulig at i fremtiden, når ChatGPT blir mer tilgjengelig i forskjellige regioner, kan kravet om telefonnummerbekreftelse endre seg.

Vi behøver dessverre en gyldig telefonnummer fra et sted hvor ChatGPT er tilgjengelig for tiden, for å fullføre registreringsprosessen. Uten verifisert telefonnummer vil du ikke kunne bruke ChatGPT.

Bruk av ChatGPT hvis du ikke har en telefon

Vi har etablert at du virkelig trenger et telefonnummer for å kunne få tilgang til ChatGPT, men her er et par ting du kan prøve hvis du er desperat:

 • Bruk WhatsApp for å verifisere kontoen din: I noen land kan du verifisere kontoen din med WhatsApp, slik at dette er et flott alternativ hvis telefonen er ute av drift. Bruk "Har du WhatsApp?" alternativet når du registrerer kontoen din.
 • Bruk en online SMS-tjeneste: Noen online SMS-tjenester påstår at de bruker ekte numre som kan unngå å bli oppdaget av ChatGPT. Hvis du ser deg rundt, kan du kanskje finne en tjeneste som fungerer, men ingenting er garantert.
 • Bruk en alternativ chatbot: Chat GPT er på ingen måte den eneste AI-chatboten som er tilgjengelig nå, og programvare som Bing AI og Google Bard krever ikke telefonverifisering.

Dersom du er bekymret for personvernet ditt kan du lese ChatGPT sin personvernpolicy. OpenAI opplyser om at de ikke deler din personlige informasjon, så dette kan hjelpe deg å roe ned.

Er det trygt å gi ChatGPT ditt telefonnummer?

Det er forståelig at noen er skeptiske til å gi fra seg telefonnummeret sitt, ingen vil tross alt ha tredjeparts salgssamtaler. Men ikke bekymre deg, OpenAI tar vare på dataene dine som enhver annen som samler inn det. Nummeret er kun nødvendig for verifisering og vil ikke bli brukt til noe annet enn det som er beskrevet i personvernavtalen.

Trenger man en konto for å bruke ChatGPT?

Ja, selv om ChatGPT er gratis å bruke, må du fortsatt registrere deg gjennom nettsiden og oppgi noen detaljer, for eksempel e-postadressen din og telefonnummeret ditt. Registreringsprosessen er relativt enkel og rask.

Siste ord

ChatGPT er en svært sofistikert chatbot som er dedikert til å sikre at tjenestene ikke misbrukes. Den har opplevd noen nedetider ved et par anledninger, som kanskje er en av grunnene til at den har blitt strengere med sine retningslinjer for nye brukere.

ChatGPT krever nå tilleggs lag av sikkerhet før tilgang gis til nye brukere. Derfor blir brukere bedt om å oppgi et telefonnummer under registreringsprosessen for å verifisere deres legitimitet som ekte brukere.

Hva er et premium telefonnummer og hvorfor er det ugyldig?

Hvis du ser denne feilmeldingen, gjelder det bruken av et VOIP-nummer eller en app-basert telefonnummer.

Kan jeg bruke ChatGPT uten et telefonnummer?

ChatGPT bruker en to-trinns verifiseringsprosess, som krever et gyldig telefonnummer og en e-postadresse.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>
 • Hvorfor ChatGPT er fremtiden for chatbots

  Oppdag hvorfor ChatGPT er fremtiden for chatbots, dets fordeler og potensielle innvirkning på chatbot-industrien. Lær om fremskritt innen chatbotteknologi.

 • Hva du kan spørre Chat GPT om

  Oppdag de ti beste tingene å spørre ChatGPT for en mer engasjerende samtale. Lær hvordan du skriver gode ChatGPT-spørsmål og dra nytte av denne AI-chat-tjenesten.

 • En introduksjon til Chat GPT App

  Vil du vite mer om ChatGPT-appen? Les videre for å lære om funksjonene, tilgjengeligheten og hvordan du bruker den på forskjellige enheter.