Hvordan bygge en ChatGPT Slack-bot med Zapier

bilde21.jpg

Vi er ganske avhengige av Slack for vår daglige kommunikasjon hos Zapier. Du kan til og med si at vi skyver grensene for hvor mye arbeid som kan gjøres i Slack under vår kvartalsvise uke uten møter

Noe som hjelper oss med å få mest mulig ut av Slack, er å bruke Zapier til å koble våre favorittapper – og gi oss mer funksjonalitet inne i en allerede kraftig plattform.

En av mine favoritter jeg har koblet til nylig? ChatGPT. Ved å integrere ChatGPT og Slack, kan jeg sende prompter og få svar uten å forlate Slack. Hvis jeg trenger å stille et spørsmål, tenke på en tittel for et blogginnlegg, eller få hjelp til å formulere en respons på en melding, kan jeg gjøre det uten å skifte kontekst.

I denne bloggposten vil vi gå gjennom to forskjellige måter å bringe kraften til ChatGPT--og GPT-4 om du er en ChatGPT Plus-bruker--til din Slack arbeidsområde.

  • En svarrobot som sender svar fra ChatGPT i en tråd hver gang et spørsmål blir lagt ut i en bestemt kanal.
  • En ChatGPT slash-kommando-robot som sender oppgaver og henter svar i hvilken som helst kanal.

Denne arbeidsflyten krever en flertrinns-Zap, som er tilgjengelig på en betalt Zapier-plan eller i løpet av en gratis prøveperiode. Lær mer om flertrinns-Zaps.

Lag en ChatGPT svar-robot

Med Zapier kan du opprette automatiske arbeidsflyter (vi kaller dem Zaps) som sender informasjon mellom forskjellige apper. Du kan opprette en Zap fra bunnen av, eller bruke en mal for å komme i gang raskt.

Å komme i gang med en mal er enkelt. Klikk på Zap-malen nedenfor, så tar den deg med til Zap-redigereren. Du vil bli bedt om å opprette en Zapier-konto hvis du ikke har det allerede. Når det er gjort, følger du bare instruksjonene nedenfor for å sette opp zapen din.

Start en samtale med ChatGPT når en melding publiseres i en bestemt Slack-kanal

Slack + ChatGPT

Mere detaljer

Ny på Zapier? Det er et verktøy som hjelper alle med å koble apper og automatisere arbeidsflyter – uten noen komplisert kode. Registrer deg gratis.

Før du begynner

Sørg for å opprette en gratis OpenAI-konto før du begynner. Når du har åpnet kontoen din, klikker du på innstillinger i øvre høyre hjørne og velger Vis API-nøkler.

bilde14.png

Klikk så på knappen + Opprett ny hemmelig nøkkel for å generere din API-nøkkel. Sørg for å kopiere nøkkelen mens du er her. Du vil trenge den senere når du kobler OpenAI-kontoen din til Zapier.

bilde20.png

Oppsett av Slack-utløser

Tid for å sette opp utløseren - hendelsen som starter Zapen din. Velg Slack for utløser-appen din og Ny melding postet til kanal som hendelse. Hvis du bruker Zap-malen, vil dette allerede være valgt for deg.

bilde10.png

Koble til din Slack-konto hvis du ikke har gjort det allerede. Klikk på Velg en konto… og klikk på + Koble til ny konto, eller velg en konto fra rullegardinmenyen hvis du allerede har koblet Slack til Zapier før.

Klikk på Fortsett. Velg deretter kanalen du vil sende dine ChatGPT-prompter til. Klikk på nedtrekksmenyen for å se listen over kanaler i ditt valgte Slack-konto.

bilde1.png

Klikk Fortsett.

Nå må du teste triggerten din. Zapier vil finne en nylig publisert melding i valgt kanal og bruke denne til å sette opp resten av Zapen.

Klikk på Test utløser . Når utløseren fungerer som den skal, klikker du på Fortsett.

bilde6.png

Sett opp din ChatGPT-handling

Nå skal vi sette opp handlingen, dvs. hva Zapen skal gjøre når den blir trigget. Velg ChatGPT som handling, og Conversation som hendelse. Klikk på Fortsett.

Neste vil et popup-vindu vises og spørre etter OpenAI API-nøkkelen som du kopierte tidligere. Lim den inn i API-nøkkel-feltet, og klikk Ja, Fortsett til ChatGPT.

bilde19.png

Neste må du fortelle Zapier hvordan du skal sende forespørselen din til ChatGPT. Du kan trekke inn data fra Slack-meldingen din ved å klikke inne i ethvert tomt felt og velge en valgmulighet fra nedtrekksmenyen Sett inn data.

For dette eksemplet bør du ikke trenge å legge til mer kontekst enn teksten fra Slack-meldingen selv. Hvis du brukte Zapier og ChatGPT til noe annet, som skriving av forretnings-e-poster, ville imidlertid din prompt-felt sannsynligvis trenge litt mer veiledning.

bilde30.png

Her kan du også justere temperaturen (kreativitetsnivået) på svaret ditt fra ChatGPT, samt andre felt som tilleggsinstruksjoner til ChatGPT, og et navn for din ChatGPT-assistent.

Hvis du vil at ChatGPT skal huske denne samtalen, vil du ønske å inkludere noe i feltet Memory Key, som for eksempel Slack-brukerens brukernavn. Hvis det er tomt, kan du fortsatt snakke med ChatGPT i Slack, det vil bare ikke huske samtalen.

Når du har tilpasset denne trinn, klikk Fortsett.

Neste, skal du teste handlingen din. Klikk på Test og Gjennomgå eller Test og Fortsett, og Zapier vil hente svaret fra ChatGPT, i henhold til hvordan du tilpasset feltene dine.

bilde15.png

Når utløseren din fungerer, klikker du på knappen + nederst på skjermen din.

bilde29.png

Sett opp din Slack-handling

Nå skal du sette opp trinnet som sender ChatGPT-responsen din til Slack. Velg Slack som applikasjon for handlingen, og Send Kanalmelding som hendelse for handlingen din.

bilde22.png

Igjen vil du bli bedt om å koble til din Slack-konto. Koble til den Slack-kontoen du ønsker at meldingen skal bli postet i. I de fleste tilfeller vil dette være den samme Slack-kontoen du koblet til tidligere.

Klikk Fortsett.

Nå er tiden inne for å sette opp hvordan meldingen din fra GPT-3 vil se ut på Slack, og hvor den vil bli postet. Legg til annen relevant informasjon i feltet Meldingstekst , og sørg for å inkludere Assistant response message fra nedtrekksmenyen med data, da den inneholder svaret ditt fra ChatGPT.

bilde17.png

Du kan også tilpasse hvor meldingen kommer fra, for eksempel fra en bot eller deg selv. Hvis du velger en bot, kan du tilpasse ting som botnavn og ikonet som vises ved siden av den.

bilde7.png

Hvis du vil at boten din skal svare i en tråd i stedet for i Slack-kanalen din, naviger til feltet Tråd. Klikk på feltet og velg tidsstempelet (vist i Zapier som Ts) til foreldremeldingen i nedtrekkslisten for å la Zapier vite hvilken melding du skal lage en tråd for.

bilde4.png

Når du har tilpasset meldingen din, klikker du på Fortsett.

Nå er det på tide å teste handlingen din. Trykk på Test handling. Zapier vil poste en melding i den valgte Slack-kanalen din for å være sikker på at Zapen fungerer.

bilde31.png

Hvis alt ser bra ut med meldingstråden Zapier postet til spørsmålet ditt, er Zappen din klar til å brukes. Hvis noe ser feil ut eller testen din mislykkes, gå tilbake og juster til meldingen ser ut som du ønsker.

bilde25.png

Bygg en ChatGPT skråstrek-kommando bot

Nå vet du hvordan du integrerer ChatGPT med Slack slik at den svarer på bestemte kanalmeldinger, men hva om du ikke vil begrense deg til bare én kanal? Med en slash-kommando-bot kan du sende oppfordringer fra alle kanaler i Slack-kontoen din.

Start nye samtaler med ChatGPT fra fanget webhooks og post svarene i en Slack-kanal

Lag din Slack-app og sett opp webhook-utløseren din

For å lage en kommandobot i Slack, må du begynne med å bygge en Slack-app. Ikke bekymre deg, det er ikke så skremmende som det høres ut.

Først går du til api.slack.com/apps og klikker på Opprett en App. Deretter gir du appen din et navn og velger Slack-kontoen der du vil bruke din bot.

bilde11.png

Neste, legg til snarveikskommandoer til boten ved å velge Slash Commands-knappen, og klikke deretter på Opprett ny kommando.

bilde9.png

Fra der velger du ordet eller frasen du ønsker å bruke som din kommando. Deretter kan du legge til en kort beskrivelse av hva kommandoen gjør, samt en bruksanvisning som lar folk vite hvordan de skal bruke den.

bilde8.png

Vi må fortsatt legge til Request URL, som vi vil hente fra Zapier sin webhook-integrasjon.

I en ny fane eller et nytt vindu, lag en ny Zap ved å bruke Webhooks by Zapier som utløserapp og Catch Hook som utløsershendelse.

bilde28.png

Klikk på Fortsett. Deretter vil webhook-URL-en din vises. Sørg for å kopiere den.

bilde23.png

Med lenken til webhooken kopiert, gå tilbake til oppsettssiden til din Slack slash-kommando, og lim inn lenken i Request URL-feltet. Lagre deretter instillingene.

Nå er det på tide å teste slash-kommandoen din. Zapier vil bruke informasjonen fra testen din gjennom resten av Zappen din. Åpne bare Slack, og skriv inn kommandoen din etterfulgt av spørsmålet du vil sende til ChatGPT.

bilde18.png

Deretter gå tilbake til Zap-redigereren og klikk på Test Trigger. Zapier vil trekke inn testprompten din fra Slack, samt annen informasjon som kanalen og brukernavnet.

bilde13.png

Når du ser at webkroken din fungerer riktig, klikker du på Fortsett.

Sett opp ChatGPT-handling

Akkurat som sist Zap vi bygde, er det på tide å sette opp ChatGPT-aksjonssteget vårt. Begynn med å velge ChatGPT som utløserapp og Samtale som utløserhendelse. Klikk Fortsett.

bilde16.png

Så vil du igjen koble sammen OpenAI-kontoen din med Zapier og klikke på Fortsett.

Neste, er det på tide å tilpasse hvordan du vil sende oppfordringen til ChatGPT. Siden oppfordringen din bare skal være det du skrev inn i Slack, klikker du på feltet Brukermelding og velger Tekst fra nedtrekksmenyen Sett inn data. Deretter, hvis du vil justere temperaturen eller tilpasse assistentene dine, gjør du det også her.

bilde24.png

Når du har tilpasset disse feltene, klikker du på Fortsett.

Deretter klikker du på Test og Gjennomgang eller Test og Fortsett, og hvis alt fungerer greit, klikker du på + knappen nederst på skjermen.

Sett opp din Slack-handling

Nå er det på tide å sette opp Slack-handlingssteg og tilpasse hvordan resultatene fra ChatGPT ser ut når de når Slack.

Du vil følge de samme stegene vi gjorde tidligere. Velg Slack som din handlingsapp, velg Send Kanalmelding som din handlingshendelse. Deretter kobler du til din Slack-konto med Zapier.

Nå kan du tilpasse meldingen din. En av forskjellene mellom denne Zap'en og den forrige vi bygde er at vi ønsker å kunne poste ChatGPT-resultater i hvilken som helst kanal, ikke bare én spesifikk.

I feltet for Kanal, i stedet for å spesifisere en kanal, vil du velge Kanal ID fra fanen Tilpasset i rullegardinmenyen. Dette vil la Zap-en din vite at den skal poste ChatGPT-resultatet ditt der Slash-kommandoen ble skrevet, istedenfor i én spesifikk kanal.

bilde12.png

Deretter kan du tilpasse meldingen din, i tillegg til navnet og ikonet til boten din, akkurat som vi gjorde i forrige Zap. Når du er ferdig med å tilpasse, klikker du Fortsett.

bilde26.png

Til slutt er det tid for å teste din handling ved å klikke på Test handling. Zapier vil sende en testmelding til din Slack-kanal for deg å se på. Hvis meldingen ser bra ut, er du klar til å bruke din Zap. Eller så kan du tweak den til din melding ser helt riktig ut.

Bruk kraften i ChatGPT i Slack

Vi er fortsatt på begynnelsen av AI-æraen, og det er så mye å se frem til når vi tenker på hvordan verktøy som OpenAI kan jobbe med dagliglivet vårt. Disse to automatiseringene er bare en av tilsynelatende uendelige måter å bruke ChatGPT på for å få arbeidet til å gå litt mer sømløst.

Gjør AI til din fordel

Oppdag flere måter å automatisere OpenAI på.

Relatert lesing:

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>