Hvordan lage en ChatGPT-plugin

Lær hvordan du oppretter en ChatGPT-plugin og tar samtaler til neste nivå. Med trinnvise instruksjoner, bygg en API, opprett en plugin-manifest, registrer pluginen og aktiver den. Forbedre ChatGPT's evner og utvid funksjonaliteten med tillegget ditt. Finn ut hvilke programmeringsspråk som kreves for å opprette en plugin, og begynn å bygge i dag. Start med å opprette en ChatGPT-plugin og utforske de ubegrensede mulighetene til AI.

Hvis du vil ta ChatGPT's muligheter til neste nivå, er å lage en plugin en utmerket måte å gjøre det på. Plugins lar AI språkmodellen utnytte tredjepartsressurser for å forbedre sine svar og interaksjoner med brukere. I denne artikkelen vil vi ta deg trinn for trinn gjennom prosessen med å opprette en ChatGPT-plugin. Vi vil dekke alt fra å bygge en API til å teste pluginet, slik at du vil være godt rustet til å utvikle din egen plugin og utvide ChatGPTs muligheter på spennende nye måter. Så enten du er en erfaren utvikler eller en nybegynner innen plugin-utvikling, kan du lese videre for å lære hvordan du oppretter en ChatGPT-plugin som tar samtalene dine til neste nivå.

Slik fungerer ChatGPT-plugins

ChatGPT er en kraftig AI-språkmodell utviklet av OpenAI som kan generere menneskelignende svar på tekstbaserte samtaler. Med ChatGPT-tillegg kan utviklere utvide modellens funksjonalitet utover dens opprinnelige funksjoner. ChatGPT-tillegg fungerer ved å skape en API som ChatGPT kan bruke til å samhandle med tillegget. Denne API-en lar tillegget motta data fra ChatGPT, behandle det og returnere et svar.

Se også: Hvordan installere ChatGPT-plugins: forbedre ChatGPT-funksjonaliteten

Trinn for å opprette en ChatGPT tilleggsmodul

Å skape en ChatGPT-plugg innenbærer flere trinn, som vi vil utforske i detalj nedenfor.

Bygge API-en

Første steg for å lage en ChatGPT-plugin er å bygge en API som ChatGPT vil bruke for å samhandle med pluginen. En API er et sett med regler og protokoller som tillater to eller flere programvareapplikasjoner å kommunisere med hverandre. I dette tilfellet vil APIen tillate ChatGPT å sende og motta informasjon til og fra pluginen.

Når man bygger en API, er det noen viktige hensyn å ta. For det første bør API-en være vert for et domene som er tilgjengelig fra internett. For det andre bør API-en ha spesifikke endepunkter som ChatGPT kan bruke for å samhandle med programtillegget. Disse endepunktene vil bli definert i API-dokumentasjonen og vil bli brukt til å sende og motta informasjon.

Det finnes flere måter å bygge et API på, men en av de vanligste tilnærmingene er å bruke et web-rammeverk som Flask eller Django. Disse rammeverkene tilbyr et sett med verktøy og biblioteker for å bygge API-er raskt og enkelt. De har også innebygd støtte for vanlige oppgaver som autentisering og data serialisering.

Opprette tilleggsmanifestet

Når API-en er bygget, er neste steg å lage en plugin-manifest. Manifestfilen er en JSON-fil som beskriver pluginen og dens endepunkter. Manifestfilen bør være vertskap på API-ens domene og være plassert inne i en velkjent mappe.

Manifest-filen bør inneholde informasjon som pluginnavn, beskrivelse og endepunkter. Den bør også inneholde annen metadata som er nødvendig for å beskrive pluginen. For eksempel kan manifest-filen inneholde en liste over nødvendige tillatelser, eller den kan spesifisere versjonen av API-et som pluginen er kompatibel med.

Her er et eksempel på hvordan en enkel pluggmanifest kan se ut:

{

    “name”: “Min ChatGPT Plugin”,

    “description”: “En plugin som tillater ChatGPT å samhandle med min API”,

    “endpoints”: [

        {

            “name”: “get_joke”,

            “url”: “https://min-api.com/vits”,

            “metode”: “HENT”

        },

        {

            “name”: “add_todo”,

            “url”: “https://min-api.com/todo”,

            “metode”: “POST”,

            “required_fields”: [ “tittel”, “beskrivelse” ]

        }

    ]

}

Registrere Plugin i ChatGPT UI

Når API-en og manifestfilen er opprettet, må tillegget registreres i ChatGPT-grensesnittet. Dette innebærer å velge "tilleggsmodell" og deretter velge "Tillegg" eller "Tilleggsbutikk". Derfra kan brukere velge å installere et ikke-verifisert tillegg eller utvikle sitt eget tillegg.

For å registrere en plugin må brukere gi noen grunnleggende opplysninger om pluginen, som navn og beskrivelse. De må også gi en lenke til pluginens manifestfil. Når pluginen er registrert, vil den være tilgjengelig for brukerne å installere og bruke.

Aktiverer Plugin-et

Etter at programtillegget er registrert, kan brukere aktivere det ved å velge det fra listen over tilgjengelige programtillegg. Programtillegget vil da kunne samhandle med ChatGPT og svare på brukerinput.

For å aktivere en plugin, trenger brukere bare å klikke på pluginnavnet i listen over tilgjengelige plugins. Dette vil åpne en konfigurasjonsmeny der de kan sette eventuelle nødvendige parametere, som autentiseringsinformasjon eller API-nøkler. Når pluginen er konfigurert, er den klar til bruk.

Mere nyttig: Hvordan opprette og bruke Agent GPT

Hvilke programmeringsspråk er påkrevd for å lage en ChatGPT-pluggin?

For å lage en ChatGPT-plugin, avhenger de nødvendige programmeringsspråkene av pluginens funksjonalitet. For eksempel støtter Code Interpreter-pluginen flere programmeringsspråk som Python, JavaScript og Java. Imidlertid er ikke de nødvendige programmeringsspråkene for å bygge en ChatGPT-plugin eksplicit nevnt i søkeresultatene.

Det er verdt å merke seg at OpenAI gradvis introduserer tillegg i ChatGPT, og utviklere som er invitert fra ventelisten kan få tilgang til OpenAIs dokumentasjon for å bygge en ChatGPT-plugg. Dokumentasjonen inkluderer sannsynligvis informasjon om programmeringsspråk som er egnet for å lage en plugg.

I tillegg kan de øverste 10 programmeringsspråkene som kan brukes til å lage en versjon av ChatGPT være Python, Java, JavaScript, Julia, Lisp, R og Scala. Men denne informasjonen er ikke spesifikk for å bygge en ChatGPT-plugin.

Hvordan teste en ChatGPT-tillegg

For å teste en ChatGPT-plugin kan utviklere følge disse trinnene:

  1. Bygg og publiser utvidelsen: Opprett en manifestfil, bygg et API og publiser manifestfilen for å distribuere utvidelsen.
  2. Registrer utvidelsen i ChatGPT UI: Når utvidelsen er publisert, registrer den i ChatGPT UI for å gjøre den synlig for brukerne.
  3. Test utvidelsen lokalt: Kjør utvidelsen på din egen datamaskin og bruk ChatGPT UI for å samhandle med den. Observer hvordan utvidelsen responderer på forskjellige spørsmål og scenarioer.
  4. Test utvidelsen i et staging-miljø: Test utvidelsen i et mer realistisk miljø for å identifisere og løse eventuelle problemer som måtte oppstå.
  5. Test utvidelsen med virkelige brukere: Samle tilbakemeldinger og identifiser eventuelle oversette problemer ved å teste utvidelsen med virkelige brukere.

Det er viktig å sørge for at ChatGPT-tillegget blir grundig testet i ulike scenarier før det slippes til brukere. Vennligst merk at ChatGPT-tillegg for øyeblikket er i begrenset alpha-utgivelse for utviklere og insidere.

Konklusjon

Å lage en ChatGPT-plugin kan være en flott måte å utvide funksjonaliteten til ChatGPT-språkmodellen på. Ved å dra nytte av tredjeparts ressurser, kan plugin-moduler la ChatGPT utføre en rekke oppgaver, fra å surfe på nettet til å få tilgang til eksterne databaser.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>