Folk snur seg nå til ChatGPT for å løse sine teknologiproblemer

chatgpt-på-iPhone-skjerm.jpg

Bare for et år siden, hvis du hadde et spørsmål om noe som har med IT å gjøre, ville du sannsynligvis ha slått opp på Google for å finne et svar. Nå søker folk i stedet etter ChatGPT for å få konverserende, AI-genererte forklaringer.

Electric gjennomførte en undersøkelse blant 1 000 personer for å finne ut hvor de får IT-råd fra. Hele 66% av respondentene oppga at de gikk til ChatGPT for hjelp med sine IT-problemer, ifølge studien.

Også: Denne nye teknologien kan blåse bort GPT-4 og alt annet som det

Noen av de mest populære IT-spørsmålene i USA inneholder grunnleggende spørsmål som hvordan man fikser en frossen dataskjerm, tregt internett, treg datamaskin eller en overopphetet telefon.

Det er ikke overraskende at GenZ er generasjonen som mest sannsynlig søker IT-råd fra ChatGPT med 83%, etterfulgt av Millennials med 67%. GenX og Baby boomers var ikke langt bak med 50% og 48%.

Er det en god idé å få IT-råd fra en AI chatbot?

Electric ba 200 IT-fagpersoner om å bedømme ChatGPTs svar på fire av de mest søkte teknologispørsmålene i USA for å finne ut.

Også: ChatGPT eller Google: Hvilken gir de beste svarene?

ChatGPT sine svar fikk en total nøyaktighetsscore på 39 av 100 fra IT-eksperter. Tatt i betraktning at ChatGPT har eksistert bare siden november 2022, er en total godkjenningsrate på 39% ganske god.

Noen av ChatGPTs svar fikk til og med høye poengsummer, for eksempel fikk svaret på "Hvordan gjør jeg internettet mitt raskere?" en imponerende nøyaktighetsscore på 74.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>