Apple blokkerer ChatGPT-drevet iOS-app

apple-blocks-chatgpt-min-1200x800.jpg

Med den økende trenden med å integrere AI-drevne chatbots i programvareprodukter, reises det bekymringer om de potensielle risikoene involvert.

Mens noen selskaper er frie til å lansere slike produkter på sine egne plattformer, kan de som bruker tredjeparts app-butikker møte vanskeligheter.

Denne torsdagen blokkerte Apple integrasjonen av OpenAI sin ChatGPT i en e-post app kalt BlueMail. Dette forsinket godkjenning av en oppdatering som introduserte en AI-drevet funksjon i e-posten.

Hvorfor har Apple blokkert ChatGPT?

Funksjonen er designet for å hjelpe brukere med å skrive e-poster ved å trekke tekst fra tidligere e-poster for å skrive nye, men det er bekymringer for muligheten for at den generer upassende innhold for mindreårige.

Apple har bedt BlueMail om å endre aldersvurderingen eller implementere innholdsfiltre som svar på bekymringer rundt appens potensial for å eksponere barn for upassende innhold.

BlueMail-sjef kritiserer Apples beslutning

Blix' CEO og grunnlegger, Ben Volach, har kritisert Apples beslutning og hevder at den er urettferdig og diskriminerende mot BlueMail.

I et intervju med WSJ kalte han forespørselen «urettferdig», og påpekte at det finnes lignende AI-drevne apper på App Store uten slike begrensninger.

Apples beslutning om å blokkere BlueMail-oppdateringen har reist spørsmål om selskapets politikk når det gjelder AI-drevne apper, og den potensielle påvirkningen på deres tilgjengelighet i App Store.

bilde-1 (1).jpg

Konflikten mellom BlueMail og Apple går utover den nylige blokkeringen av appens ChatGPT-integrasjon. Faktisk har Blix, utvikleren av BlueMail, en historie med sammenstøt med Apple. Blix var en av de grunnleggende medlemmene i Coalition for App Fairness, en gruppe som ble opprettet for å utfordre provisjonen Apple tar fra App Store. I tillegg har Blix tidligere saksøkt Apple for brudd på antitrustlovgivningen flere ganger.

BlueMail har også slitt med å få fotfeste på App Store. I 2019 ble appen fjernet fra butikken for å ha brutt retningslinjer knyttet til datasikkerhet. Selv om appen ble gjenopprettet noen dager senere, saksøkte Blix Apple og hevdet at teknologigiganten undertrykker konkurranse ved å senke BlueMail sin rangering i søkeresultater og oppføringer.

Blokkeringen av BlueMails ChatGPT-integrasjon av Apple er bare det siste kapittelet i den pågående konflikten mellom de to selskapene. Gjenstår å se om Blix sine klager vil bli adressert av Apple, eller om konflikten vil eskalere ytterligere.

Siste ordet

Dette hendelsen understreker utfordringene og potensielle risikoen forbundet med integrering av AI-drevne chatbots og språkmodeller i applikasjoner.

Selv om disse teknologiene har potensiale til å dramatisk forbedre brukeropplevelsen og øke effektiviteten, må de være nøye utformet og overvåket for å sikre at de ikke generer upassende eller skadelig innhold.

Som bedrifter fortsetter å integrere AI i sine produkter, må de være forberedt på å takle disse bekymringene og samarbeide tett med regulatorer og plattformleverandører for å sikre overholdelse av sikkerhets- og innholdsstandarder.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>