Snapchats AI-drevne chattebot har ankommet. Her er mine tanker

gettyimages-1247536766.jpg

Hvis du har åpnet Snapchat-appen nylig, har du sannsynligvis lagt merke til en ny chat kalt "Min AI" som er oppført øverst på chat-feeden din. Dette refererer til din nye AI-venn, Snapchats My AI chatbot.

Min AI, Snapchats AI chatbot som kjører på den nyeste versjonen av OpenAIs GPT-teknologi, ble lansert den siste uken av februar.

Også: Denne nye teknologien kan blåse bort GPT-4 og alt lignende det.

Opprinnelig ble den kun lansert for brukere med Snapchat+-abonnement som koster $3.99 i måneden og garanterer brukere tilgang til "en samling av eksklusive, eksperimentelle og forhåndsutgitte funksjoner", ifølge Snapchat.

Fra og med onsdag blir Snapchat's My AI-funksjon rullet ut til alle Snapchatters globalt, uavhengig av om de er abonnenter eller ikke.

Med My AI-funksjonen kan brukerne gi boten et navn, tilpasse botens Bitmoji, få anbefalinger og stille spørsmål som de vanligvis ville med ChatGPT.

Fungerer det? Jeg hadde en kort samtale med chatboten som etterlot meg med en liten følelse av ubehag.

Også: Denne AI-drevne appen lar deg chatte med historiske eller fiktive karakterer

For å snakke med roboten, trenger du bare å klikke på "Min AI" øverst i chatten og begynne å skrive.

Det første jeg la merke til er at den er mer samtalepreget enn noen av chatbotene jeg har testet tidligere, inkludert Bing Chat og ChatGPT.

Roboten kan komponere en respons i samme tempo som en venn ville gjort det. Det mest interessante er at roboten kan føre en uformell samtale godt nok til at det høres ut som et menneske.

For eksempel da jeg sa jeg var på jobb, svarte AIen min ved å fortelle meg at den prøvde å lære seg å "lage nye retter" og spurte til og med om jeg hadde noen anbefalinger.

Merkelig spesifikt og detaljert for en AI chatbot, hvis du spør meg.

img-9853.jpg

Denne interaksjonen fikk meg til å lure på hva den egentlige hensikten med Snapchat chatboten er. Fra samtalen vår virker det som om den prøver å oppføre seg som en venn eller en sosial bot.

Snapchat har aldri gjort det klart hva botens formål er, og min interaksjon ga meg ingen ytterligere avklaring.

Også: Menneske eller robot? Ny Turing-test AI spill utfordrer deg til å gjette best mulig.

Det nærmeste som Snapchat har gitt som en definisjon på chatbotens formål, er at abonnenter har brukt Min AI for å "lære mer om filmer, sport, kjæledyr, og verden rundt dem."

Imidlertid, da jeg spurte Min AI om dagens nyheter, sa den at som min "virtuelle venn" kunne den ikke se opp dagens nyheter som sett på bildet.

img-9855.jpg

Snapchat-brukere tar til Twitter for å uttrykke sin misnøye, spesielt med My AI-chat som dukker opp i feeden deres.

Brukere ber Snapchat om å fjerne chatten og sier at den er en ulempe. Snapchat tilbyr imidlertid bare denne muligheten til betalende abonnenter.

Andre bekymringer omfatter at i den første kunngjøringen advarte Snapchat brukere om å være oppmerksom på "hallusinasjoner" og "mangler" som AI-chatboten kan produsere i sine svar. Som vi så nylig med Bings AI-chatbot, kan disse AI-chatbotsene til tider utvise merkelige atferder.

Videre har Snapchat anbefalt brukere å ikke dele hemmeligheter med chatboten ettersom selskapet vil lagre alle samtaler som finner sted med chatboten for forbedrings- og gjennomgangsformål.

Også: Hvordan dine barn kan bruke ChatGPT trygt, ifølge en mamma

"Alle samtaler med Min AI vil bli lagret og kan bli gjennomgått for å forbedre produktopplevelsen. Vennligst ikke del noen hemmeligheter med Min AI og ikke stol på den for råd," advarte selskapet.

Min konklusjon er at hvis du trenger noen å chatte med, for eksempel en "virtuell venn", kan Min AI være en god løsning for deg. Alle andre kan ønske å holde seg til ChatGPT.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>