6 Måter SEO-eksperter bruker ChatGPT akkurat nå

bilde5.png

Pass opp, Google. Det er en ny spiller på søkemotorscenen.

Sikkert, du har hørt dette før, men denne gangen er det alvorlig.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) er en stor læringsmodell som fokuserer på språk.

Ved hjelp av kunstig intelligens (AI) og enorme mengder data, kan det samhandle med brukere på en samtalemessig måte, svare på oppfølgingsspørsmål, anerkjenne feil, avvise upassende forespørsler, og til og med utfordre feilaktige premisser.

Mens denne OpenAI-utviklede chatboten ikke er en direkte konkurrent for Google, endrer den måten søk utføres på. Dette vil dramatisk endre formen på søkemotoroptimalisering.

I denne artikkelen skal vi se på denne teknologien og diskutere innovative måter fremtidsrettede søkemotoroptimalisører allerede bruker den på for å utføre sine roller.

Hva kan du gjøre med ChatGPT?

Vi har bare så vidt begynt å utnytte potensialet for å bruke maskinlæring og kunstig intelligens innen SEO og markedsføring.

ChatGPT har kapasitet til å delta i diskusjoner og besvare spørsmål på en måte som er svært lik en menneskelig samtalepartner.

Den kan skrive essay, fiktive historier, dikt, og til og med reklametekst - noe som er nok til å gjøre profesjonelle forfattere som meg litt bekymret.

Det kan brukes til å lage innhold nøyaktig nok til at New York City Department of Education allerede har forbudt bruken av det på grunn av frykt for juks.

Men mer enn innhold, er ChatGPT smart nok til å bli brukt til å skrive meta beskrivelser eller feilsøke kode. For øyeblikket er det å bruke det til koding en lang teknisk prosess, men det virker trygt å anta at det vil bli mye enklere etter hvert som læringsmodellen vokser seg større.

Det kan også brukes som en søkeassistent og gir klare og konsise svar på spørsmål, så brukere slipper å søke gjennom flere nettsider for å finne svarene de leter etter.

For eksempel, hvis du leter etter en oppskrift på beef wellington, i stedet for å sortere gjennom dusinvis av bloggsider og scrolle forbi en langdryg historie om hvordan bloggerens bestemor en gang lagde denne retten for Winston Churchill, gir ChatGPT deg en liste over ingredienser og tilberedningstrinn.

bilde6.png

Som en SEO-profesjonell kan dette høres litt skummelt ut.

Men å omfavne AI-teknologi i stedet for å bekymre seg for det kan være en god strategi.

Det finnes mange måter du kan bruke det på for å forenkle arbeidet ditt og gjøre overflødige eller gjentatte oppgaver mer effektive.

La oss se på hvordan ledende SEO-proffer allerede bruker ChatGPT.

Måter som SEO-eksperter allerede bruker ChatGPT på

1. Opprette innhold

Å skape innhold kan være en plage, spesielt hvis du ikke har en dyktig (og ydmyk) skribent som meg i personalet.

Kan ChatGPT gjøre dette for deg? Vel, det kan det, men du bør sannsynligvis unngå å bruke det til å skrive nettsider og blogginnlegg .

I 2022 uttalte Google-søkeinteressent John Mueller klart og tydelig at søkemotoren anser innhold som er skapt ved hjelp av kunstig intelligens som spam, og dermed et brudd på selskapets retningslinjer.

Akkurat nå kan Google-algoritmer identifisere og straffe AI-generert innhold, også det som bruker anti-deteksjonsalgoritmer.

Du bør alltid bruke menneskelig tilsyn når du jobber med AI.

Likevel kan alle trygt bruke ChatGPT for å skape innhold til sosiale medieposter, e-postforespørsler, landingsside-kopier for PPC, eller til og med annonsens kopier. Det kan også være et flott verktøy for idégenerering.

Jeg spurte ChatGPT, "Hva er SEO?"

bilde4.png

Som svar fikk jeg tre velskrevne avsnitt som gir en oversikt over søkemotoroptimalisering.

Så lenge du er forsiktig, kan ChatGPT hjelpe deg med å effektivisere mange gjentagende oppgaver som annonsevariasjoner, men du må alltid sjekke nøye at eventuelt generert innhold ikke inneholder unøyaktigheter.

2. Nøkkelordundersøkelse og analyse

Greit, så du er ikke villig til å risikere straffene for å bli tatt for å bruke ChatGPT til å lage innhold. Det betyr ikke at du ikke kan dra nytte av dens kraft som en del av innholdsstrategien din.

ChatGPT gjør søkeord-forskning praktisk talt ubesvært.

Alt du trenger å gjøre er å åpne chatboten og skrive inn noen av dine målrettede søkeord, og be om relaterte søkeord. ChatGPT vil generere en liste over relaterte søkeord basert på dens forståelse av søkeresultater.

For å prøve ut denne funksjonaliteten, søkte jeg opp en liste med nøkkelord relevante for en leverandør av bankprogramvare.

En kort stund senere presenterte chatboten meg en liste over nøkkelord og fraser som kanskje ville ha tatt mye lenger tid å komme opp med via tradisjonell nøkkelord-forskning.

bilde2.png

Du kan også bruke det for å bestemme konkurransen for ulike stikkord.

Til et eksempel på høyt nivå ba jeg den om å avgjøre om "basketball" eller "twine net" ville være enklere å rangere for. Vi vet allerede svaret, men det var fint å se chatboten bekrefte det.

bilde3.png

3. Utvikling av innholdsstrategi

Greit, jeg innrømmer det, denne fikk meg til å miste fatningen. Jeg ville ikke engang tenkt på det hvis jeg ikke hadde sett denne tweeten fra Joe Speiser:

6/ Legg en plan for ditt innholdsmarkedsføringsstrategi

Som et eksempel,

Jeg har bedt Chatbot om en AI SaaS innholdstrategi.

Den er ganske grunnleggende,
Men du kan be Chat om å ekstrapolere hvert punkt til du har en detaljert veikart. pic.twitter.com/QxcvKNHJNK

— Joe Speiser ⚡️ (@jspeiser) 2. januar 2023

Det stemmer. Du kan be ChatGPT om å skissere en innholdsmarkedsføringsstrategi for deg.

Mens den ikke gir detaljerte planer (selv om du sannsynligvis kan be om det), gir den en høy-nivå oppsett med taktikker som er relatert til en spesifisert felt.

En advarsel som dukker opp når du vurderer å benytte deg av en chatbot-basert conten-strategi er bekymringen for at dine nærmeste konkurrenter kanskje gjør det samme. Da vil dere ende opp med å lage nesten identiske blogginnlegg om "fordelene med AI", "hvordan AI SaaS kan forbedre effektiviteten", osv.

4. Bedre forståelse av søkeintensjon

For meg er dette den mest interessante SEO-relaterte potensialet presentert av ChatGPT - dens evne til å bore seg ned i søkeforespørselen og se utover ordene for å se hensikten med søket.

Ja, Google prøver på dette, og ja, det har forbedret seg dramatisk gjennom søkemotorens levetid - men for å sitere en tweet av Keiran Flanagan, "Google tar spørringen din og prøver å besvare den. ChatGPT tar spørringen din og vil ofte forbedre den."

4/ Mehrwert:

Bei einer Reihe von Beispielen bietet ChatGPT zusätzliche Tipps, die der Suchende nicht in Betracht gezogen hat

Google nimmt Ihre Anfrage entgegen und versucht, sie zu beantworten

ChatGPT nimmt Ihre Anfrage entgegen und verbessert diese oft

Tolles Beispiel aus einer großartigen Studie durchgeführt von @HelloSurgeAI pic.twitter.com/ZeDJGWP2VR

Kieran Flanagan 🤘 (@searchbrat) 3. Januar 2023

Mens beta-versjonen av denne chatboten ikke er koblet til internett ennå, virker det som at ChatGPTs læringskapasitet vil tillate den å utvikle en eksponentielt større forståelse av hva hver søk spør etter, og noen ganger til og med gi informasjon som søkeren ikke visste at de lette etter.

Som en SEO-profesjonell, trenger du ikke å få fortalt at ved å forme innholdet ditt for å svare bedre på et spørsmål, vil du skyte opp i rangeringene. ChatGPT kan hjelpe deg med det.

5. Generering av gode SEO-titler

Spør enhver forfatter, og de vil fortelle deg at titler er en av de vanskeligste tingene å skrive, spesielt med tanke på SEO. Altfor ofte ender de opp som tørre ting som "Hvordan bygge tilbakekoblinger" eller tilsvarende kjedelig.

For å krydre ting opp, ba jeg ChatGPT om å gi meg en liste med titler til en side om tilbakekobling, og den svarte med ti alternativer, alle sammen var mer interessante enn min "hvordan å" linje.

bilde1.png

6. Utforming og administrering av analyse rapporter

For mange markedsførere er rapporter og regneark det verste ved deres arbeidsliv. Men selskaper vil ha data som beviser at innsatsen din gjør en forskjell. Det er der ChatGPT kan være en virkelig game changer.

Mer enn det, denne funksjonaliteten kan hjelpe deg med å identifisere nye rangeringsmuligheter du ellers kanskje har gått glipp av.

La oss si at du ønsker å komponere regulære uttrykk for analyse rapportering, men mangler sterk programmeringsbakgrunn. For eksempel kan du ønske å filtrere en rapport ved å bruke spesifikke ord for å identifisere muligheter for å utvide dine spørsmål og svar eller veiledninger.

ChatGPT lar hvem som helst med grunnleggende kunnskap om hvordan disse uttrykkene fungerer bruke chatboten til å generere en liste automatisk.

På samme måte som hvis du ofte har problemer med Excel eller Google Sheets (og hvem har ikke det?), kan ChatGPT eliminere mye av hodepinen med å skrive formler og analysere data.

Jeg har knapt nok berørt overflaten av hvordan AI kan hjelpe deg i disse prosessene, men hvis du ønsker mer informasjon, har Search Engine Journal's IT-ekspert Vahan Petrosyan en utmerket artikkel som dekker disse emnene i større dybde.

AI presenterer en ny verden for SEO

ChatGPT er et utrolig imponerende verktøy. Det er lett å la seg rive med av spenningen over hva det kan tilby og kunne gjøre i fremtiden, spesielt for SEO.

Bare med den lille prøvestørrelsen av funksjonaliteten som er diskutert ovenfor, kan den potensielt spare deg for hundrevis av timer hvert år.

Imidlertid har det sine ulemper. For det første bruker den for øyeblikket data fra ikke senere enn 2021, noe som betyr at den ikke kan gi informasjon om nåværende hendelser.

Det er nok trygt å anta at en senere versjon av chatboten vil løse dette problemet, men vi vet fortsatt ikke hvor lang tid det vil ta for AI-en å lære om nye hendelser og relatere dem til andre emner.

Videre er det ikke 100% nøyaktig og upartisk. Avhengig av inputene kan det motta og gjenta feilinformasjon, samtidig som det opprinnelige datasettet det ble trent på kanskje ikke er fritt for datasett-bias.

Til slutt, som en person som vokste opp med å se på Termination-filmene, er det alltid en bekymring for at ChatGPT vil bli selvinnsiktsfull og underlegge menneskeheten. For å være på den sikre siden, konfronterte jeg det direkte.

Den "tenkte" mistenkelig lenge før den returnerte dette lite overbevisende svaret:

bilde7.png

Dommen er klar

ChatGPT er kult, og alle tegn tyder på at det kommer til å bli enda bedre.

Det viser potensialet for å gjøre søkemotoroptimalisering mye raskere og mer effektiv.

Vi må gjøre alle anstrengelser for å sørge for at det ikke kobles til atomvåpenarsenalet.

Bare tulla... litt.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>