Hvordan bygge en AI-chatbot som ChatGPT? En guide til å bygge din egen chatbot (ingen kode)

bilde15.png

Enten du driver en stor eller enmannsbedrift, vil du sannsynligvis bruke mye tid og ressurser på å forbedre kundeopplevelsen, enten det er ved å besvare spørsmål eller tilpasse kjøperens reise.

Tenk deg nå å kunne gjøre dette til en brøkdel av kostnaden. Ja, vi snakker om å integrere AI-chatbots som ChatGPT inn i virksomheten din. Med en tilpasset chatbot vil du spare penger og tid og endre hvordan kunder samhandler med plattformen eller applikasjonen din.

Men hvordan kan jeg lage en bot som ChatGPT? Du kan spørre.

Du kan lage din egen bot, som ChatGPT, ved å bruke den samme GPT-4 språkmodellen til å trene opp dine egne data. Du kan dra nytte av modellens API, og unngå å bygge infrastrukturen selv.

I denne bloggen vil vi dekke:

 • Hva er ChatGPT
 • Fordeler med å bruke Chatbots i din virksomhet
 • Hva som kreves for å bygge chatbots som ChatGPT
 • Hvordan du kan bygge chatbots uten å kode

La oss dykke ned!

Hva er ChatGPT?

ChatGPT er en multimodal konversasjons AI chatbot av OpenAI bygget på den nyeste transformer modellen GPT-4. Det kan prosessere tekst og bilder, og åpne en ny dimensjon i AI-menneskelig interaksjon. ChatGPT er også mer avansert enn andre chatbots, med mer utvidet kontekstminne og avansert resonnement.

GPT-4-modellen introduserte til og med finjustering av AI-atferd til ChatGPT. Dette betyr at du kan skape en personlighet for chatboten din, og den vil være konsekvent gjennom hele samtalen. Disse nye funksjonalitetene brakt av GPT-4 gjorde ChatGPT til et kraftig verktøy, noe som resulterte i at bedrifter som Stripe og Morgan Stanley utforsker forretningsbrukstilfeller.

I korte trekk, er ChatGPT en AI-chatbot opprettet av OpenAI som har bemerkelsesverdige evner til å syntetisere informasjon og generere menneskelignende svar som kan brukes i mange virkelige brukssituasjoner.

bilde12.png

Fordeler med å bruke AI-chatboter som ChatGPT

ChatGPT er en superkraft. Du kan bruke den til mer enn bare hverdagslige situasjoner. Du kan integrere den i din applikasjon eller nettside for å forbedre brukerinteraksjonene og redusere tiden brukt på gjentakende oppgaver.

Som et resultat kan bedriften din se en økning i konverteringsrater, åpne opp for nye produkttilbud og strømlinjeforme interne operasjoner. La oss ta en nærmere titt på hver av disse fordelene for å forstå i detalj hva som er fordelene med å bruke AI-chatbots som ChatGPT i bedriften din.

1. Øker konverteringer

En lav konverteringsrate skyldes vanligvis dårlig brukeropplevelse når en kunde lander på plattformen din. Du taper enten på grunn av mangel på responsivitet eller personlig tilpasning. Med ChatGPT til din disposisjon kan du overvinne disse problemene umiddelbart.

Du kan bruke ChatGPT til å forbedre kundestøtten din. Istedenfor at en medarbeider svarer på spørrsmål, kan du mate dataene dine til ChatGPT og la boten håndtere alle henvendelser. Som en samtalekunstig intelligens med nødvendig kunnskap om virksomheten din, vil den holde kundene engasjert og gi dem nyttige innsikter.

Videre kan ChatGPT hjelpe med å forenkle kjøpsopplevelsen for kundene ved å være en personlig AI-guide. For eksempel, la oss si at du driver en direkte-til-forbruker klesbutikk. Uten en AI-guide er oppdagelsestiden lang for kundene. De kan til og med gå glipp av viktig informasjon som rabatter og salg. Med en AI-guide kan de oppgi hva de leter etter, og botten gir produktanbefalinger.

2. Forenkler interne operasjoner

Når du opererer i stor skala, står du støtt overfor motstand i visse interne drift av onboarding, timeplanlegging og fakturering. Med ChatGPT trenger du ikke lenger menneskelig assistanse for å ta vare på disse oppgavene.

For eksempel, la oss si at du nylig har ansatt en utvikler. Normalt sett, må utvikleren vurdere all dokumentasjon for å forstå hvordan alt fungerer i organisasjonen. Likevel kan det oppstå forvirring. Men når du bruker ChatGPT, som har all utviklerdokumentasjon, kan han/hun lett finne svar og bli onboardet på en smidig måte.

3. Styrker produkttilbudet

AI-tiden er over oss. Så det vil ikke være tilstrekkelig å bare forbedre brukeropplevelsen, men du må også forbedre produkttilbudet ditt for å ha en konkurransefordel.

For eksempel, hvis du bygger en spill, prøv å inkorporere AI for å gjøre opplevelsen unik for hver spiller. Dette kan bety å gjøre interaksjoner med ikke-spillbare karakterer (NPCer) mer personlige basert på spillerens atferd.

Du kan også bruke ChatGPT på utdanningsplattformer. I stedet for bare å gi svar, kan du bruke ChatGPT til å bli en personlig veileder for studenter. Duolingo og Khan Academy er blant selskapene som bruker ChatGPT på denne måten.

Hva kreves for å bygge en AI Chatbot som ChatGPT?

Du forstår fordelene med chatbots for bedriften din og ønsker å bygge en. Men vet du egentlig hvordan prosessen ser ut? Og hva slags ressurser ville du trenge for å bygge en applikasjon som ChatGPT? La oss finne ut!

1. Innsamling av data

Det første trinnet for å bygge en AI-chatbot som ChatGPT er å bestemme hvilke data du vil mate din maskinlæringsmodell med. Nøkkelen her er å finne legitime kilder til data. Hvis du leter etter generelle data tilgjengelige på nettet, kan du prøve å bruke trent data fra eksisterende språkmodeller. 

Når det kommer til data som gjelder din bedrift, må du være veldig spesifikk og detaljert. Dette er fordi din chatbot vil kun være pålitelig når den har all informasjon for å svare på brukerens spørsmål. Datasettet kan omfatte dine bedriftspolitikker, vanlige spørsmål, tekstdokumenter osv. Enda viktigere, må du også sørge for at proprietære og personlige data er utilgjengelig, fordi en AI-chatbot ikke alltid er forutsigbar.

2. Data Pre-Processing

Før du trener modellen din, må du rense eller forbehandle dataene dine. Dette innebærer å tokenisere og kode inndataene dine til unike faste lengder av heltallsekvenser. Tiden for forbehandling varierer også avhengig av størrelsen på datasettet ditt.

3. Treningssløyfe

Etter at data-modellen er pre-prosessert kan du starte din opplæringsløkke for å finjustere modellen til dine krav. Finjustering vil gjøre maskinlæringsmodellen din i stand til å tilpasse seg nye oppgaver uten å trenge å trenes fra bunnen av. For eksempel kan du trene modellen din på produktanbefalingsoppgaver, men den kan også utføre produktbeskrivelsesoppgaver.

Det viktigste å vurdere når du driver opplæring er beregningskostnader. Du må kjøpe mange høykvalitets GPU-er som kan koste hundretusener av dollar for å kjøre en enkelt opplæringsøkt. Så kostnaden av opplæring kan raskt spise opp kapitalen din. Men å eie din egen AI-infrastruktur, på lang sikt, er alltid bra.

4. Bygge App-grensesnitt

Etter finjustering og testing av modellen din, må du bygge en app-grensesnitt med ditt merkevare som brukere kan samhandle med for å legge inn inndata og se utdata. I tilfelle ChatGPT, er nettsiden du bruker et grensesnitt som lar deg hente ut kreftene til OpenAI's GPT-4 språkmodell.

Hovedbudskap: Å bygge AI-infrastruktur er dyrt og tar lang tid. Og du trenger kanskje ikke det på dag 1. Du kan derfor bygge dine egne AI-chatbots som ChatGPT ved å bruke dens underliggende språkmodell GPT-4 gjennom en API.

Presentasjon av Chatsonics API med GPT-4-teknologi

Chatsonic er en GPT-4-drevet AI-chatbot. Det er en av de beste ChatGPT-alternativene som er mer pålitelige og nøyaktige. Chatsonic er en ekte multimodal AI-chatbot som kan generere bilder og tekst.

Lik ChatGPT har også Chatsonic en API som kan brukes til å bygge tilpassede chatbots for ulike bruksområder. I denne delen skal vi se på hva Chatsonic's API tilbyr og hvordan du kan få tilgang til det.

Hvorfor velge Chatsonics API fremfor ChatGPT API

Selv om Chatsonic og ChatGPT bruker samme GPT-4 språkmodell, gir Chatsonic en mer allsidig API som er mer pålitelig å bygge reelle brukssaker med. Her er hvorfor:

1. Gir sanntidsinnsikt

ChatGPT har fått en oppgradering med GPT-4. Det har hjulpet med resonnementsevner og sammenhengshukommelse. Men det som ikke har endret seg er treningsdataen. ChatGPTs treningsdata er kun til 2021, så den kan ikke gi sanntidsinnsikt.

På den annen side kan Chatsonic gi hyper-relevante innsikter om ethvert tema på ethvert tidspunkt, da den er integrert med Google-søk. Fra et forretningsmessig perspektiv er en chatbot som kan hente ut informasjon i sanntid, nyttig fordi kundene kan bruke AI-boten din for sanntids søk og fortsette på kjøpsreisen sin.

2. Bildegenerering er mulig

GPT-4 gjorde ChatGPT multimodalt. Men det gjelder kun for inndatainnstillingen, det vil si at du kan sette inn bilder som inndata og generere tekst som utdata. Så du kan fortsatt ikke generere bilder med ChatGPT.

Med Chatsonic API kan du generere forbløffende bilder opprettet ved hjelp av Stable Diffusion eller DALL-E. Dette kan være et flott tillegg til mange fotoredigeringsapplikasjoner, da det kan øke kreativiteten og samarbeidet blant kunstnere.

3. Talekommando er aktivert

AI-chatbots endrer online søk slik vi kjenner det i dag. Og vet du hvilket medium forbrukere foretrekker når de søker på nettet? Stemme!

Ifølge statistikk om talegjenkjenning fra Think with Google, bruker 27% av den globale online befolkningen talegjenkjenning på mobile enheter. Derfor må chatboten din støtte stemmekommandoer for å nå ut til et større publikum. Dette vil gjøre plattformen eller mobilen din mer brukervennlig, ettersom brukere slipper å skrive.

4. Å bygge personligheter er enklere

Når du vil bygge et karakterrammeverk på ChatGPT, må du gi systemet en klar og detaljert beskjed. ChatGPT kan miste konsistensen og gå utenfor emne hvis karakteren eller personligheten du prøver å skape ikke beskrives nøyaktig. Dette skjer ikke med Chatsonic.

Chatsonic gir deg 16 forhåndsdefinerte personligheter å velge mellom. Hvis du for eksempel vil lære et konsept og trenger at chatboten din blir en personlig veileder, kan du velge veilederen fra personlighetsmenyen og begynne å lære. Det er så enkelt å styre personligheter med Chatsonic API.

Hvordan Få Tilgang til Chatsonic API

For å begynne å bygge din egen tilpassede AI-chatbot ved hjelp av Chatsonic API, følg trinnene nedenfor:

1. Lag en Writesonic konto: Hvis du ikke har en, gå til writesonic.com og lag en.

2. Abonner på et betalt plan: API-tilgang er ikke tilgjengelig i gratisplanen. Du må derfor velge å betale for 'Pro' abonnementet som starter på $19 per måned. Du må også vurdere kvaliteten på utdataene da det i stor grad bestemmer prisen.

3. Gå til API-styringspanelet: Nå som du har API-tilgang, er det på tide å aktivere den. For å gjøre det, gå først til API-styringspanelet.

4. Avslør API-nøkkelen din: Når du er på API-kontrollpanelet, vil du se et alternativ "Avslør API-nøkkel". Klikk på den og kopier nøkkelen. Nå kan du integrere nøkkelen i koden din og begynne å utføre API-kall.

Etter å ha fått tilgang til API-en, må du begynne å trene chatboten på dine egendefinerte data. Dette innebærer å opprette et programvaremiljø, skrive kode, legge til API-nøkler og behandle data i Terminalen eller Kommandoprompten.

Høres det komplisert ut? Vi har deg! Ikke alle har kunnskapen og erfaringen med koding for å navigere gjennom API-nøkler og kode redaktører.

Derfor skapte vi Botsonic - en spesialtilpasset AI-chatbotbygger som lar deg lage tilpassede ChatGPT-chatboter uten å skrive en eneste linje med kode.

Hvordan bygge din egen tilpassede AI-chatbot (uten koding) som er trent av ChatGPT?

Botsonic er en bygger av AI-chatbot uten kode, laget av Writesonic, som har som mål å gi en hvilken som helst bruker eller bedrift mulighet til å bygge en AI-chatbot basert på deres data. Den abstraherer vekk kompleksitetene ved trening av data og bygging av en chatbot-interface, slik at du kan forbedre kundeengasjement og opplevelse.

På få minutter kan du nå lage hyperintelligente, samtalebaserte AI-opplevelser for dine nettsidebesøkende. Denne banebrytende ChatGPT-lignende chatboten gjør det mulig for brukere å dra nytte av kraften til GPT-4 og naturlig språkbehandling for å lage tilpassede AI-chatboter som adresserer ulike bruksområder uten teknisk ekspertise.

Botsonic funksjoner i et nøtteskall

En tilpasset AI-chatbot som er ikke-kodebasert og fungerer som en superpersonlig ChatGPT ... høres for godt ut til å være sant ?! La oss se på noen av funksjonene:

Tren ChatGPT med dataene dine

Botsonic lærer effektivt av informasjonen du gir, noe som gjør det i stand til å hjelpe nettstedets besøkende på en naturlig og intelligent måte. Skap en tilpasset ChatGPT-chatbot for bedriften din ved å gi Botsonic data på to måter:

 • Dokumenter - Last opp relevante dokumenter som hjelpeguides, selskapspolicyer, returprosedyrer eller leveringsregler i formater som PDF, PPT, PPTX, DOC og DOCX.
 • URL-er - Alternativt kan du dele lenker til nettstedet ditt slik at Botsonic kan hente informasjon fra Rotdomene, Underdomene eller spesifikke nettsider (URL).

Tilpass ChatGPT med din merkevare

Skap en enhetlig og konsistent merkevareopplevelse med Botsonic ved å tilpasse AI-chatboten din til å passe til din merkevares visuelle identitet. Botsonic tilbyr et utvalg av alternativer for å gjøre din ChatGPT virkelig unik:

 • Gi chatboten din et navn - Skriv inn bedriftsnavnet ditt under "Firmanavn" i tilpasningsdelen.
 • Velg merkevarefarger - Velg dine merkevares karakteristiske farger fra Chatbot-fargealternativet eller sett inn fargekoden.
 • Legg til en fengende slagord - Lag en engasjerende slagord som oppmuntrer brukere til å samhandle (f.eks. "La oss prate" eller "Har du lyst på en rask prat?").
 • Hils besøkende velkommen - Sett opp en vennlig velkomstmelding for besøkende på nettsiden din.
 • Inkluder bedriftslogoen og chatbot-bildet - Last opp merkevarelogoen din og et tiltalende chatbot-bilde for widgeten din.
 • Velg en stilfull ikon - Velg mellom ulike knapp-stiler for å finne det perfekte alternativet for nettsiden din.
 • Deler kontaktinformasjon - Inkluder e-posten din, slik at besøkende kan kontakte deg for ytterligere støtte.
 • Tilby foreslåtte spørringer - Forbedre brukeropplevelsen ved å gi eksempler på ofte stilte spørsmål.

Gjennomsiktig integrasjon med en no-code tilnærming

Etabler Botsonic uten å trenge noen kodings-ekspertise! Etter at du har opprettet ChatGPT AI chatbot, leverer Botsonic:

 • Innbyggingskode (tilgjengelig under gratis prøveperiode)
 • API-nøkkel alternativ (eksklusivt for pro planer)

7 måter du kan bruke Botsonic for kundeengasjement på nettsiden din

Botsonic er ikke bare en gjennomsnittlig kundesupport-chatbot. Den tilbyr flere funksjoner utover de vanlige støtteoppgavene. Her er noen spennende måter du kan utnytte Botsonic på:

 1. Forbedre kundeopplevelsen på nettstedet ditt - La AI-chatbots raskt gi besøkende relevant informasjon, hjelpe dem med å forstå bedriften din og forbedre deres totale opplevelse.
 2. Øk ledelsesgenerasjonen med en AI-rådgiver - Integrer en AI-rådgiver sømløst på nettstedet ditt for å guide brukere gjennom søk og bestille samtaler med deg.
 3. Oppretthold interesse fra kunder - Engasjer brukere ved å tilby interessante fakta og informasjon relatert til deres interesser, oppmuntre dem til å tilbringe mer tid på nettstedet ditt.
 4. Håndter regnskaps- og finansoppgaver - Ansett Botsonic for komplekse beregninger, skatteestimater, avkastning på investeringer og mer. Med kommende funksjoner som XLS- og CSV-opplasting kan den også håndtere spesifikke regnskapsoppgaver.
 5. Behold oppmerksomheten med AI-styrte utgangspopups - Bruk Botsonic til å fange brukeroppmerksomhet med popups når de er i ferd med å forlate nettstedet ditt, oppmuntre dem til å registrere seg eller fortsette å bla.
 6. Forbedre intern ansattopplevelse - Inkorporer Botsonic i HR-avdelingen din ved å trene den på selskapets policyer og la den fungere som en ressurs for de ansatte.
 7. E-handel produktanbefalinger - Bruk din tilpassede AI-chatbot til å anbefale produkter til besøkende på din e-handelsbutikk.

Hvordan bygge en AI-chatbot uten kode ved hjelp av Botsonic?

Å lage og integrere en ingen-kode tilpasset AI chatbot er veldig enkelt og raskt med Botsonic. Her er en trinnvis prosess for deg:

Steg 1: Last opp dataene dine

Som nevnt tidligere, er datainnsamling det første trinnet i å bygge AI-chatbots. Dra og slipp derfor alle nødvendige dokumenter, filer og lenker som kan bidra til å gjøre chatboten mer pålitelig.

Du må tenke på flere scenarier fra kundens perspektiv når det gjelder spørsmål de kan stille. Du kan bruke gamle kundetickets eller henvendelser for å forstå spørsmålsmønstre og reversere prosessen ved å laste opp riktig sett med data.

Trinn 2: Tilpass med ditt merkevare

80% av jobben er gjort når du laster opp dataene. Det neste trinnet er å legge til din merkevare i chatboten. Dette innebærer merkevarefarger, merkelogoer og kontakinformasjon. Du kan ytterligere tilpasse chatboten ved å gi den et navn og legge til eksempel forespørsler.

Trinn 3: Integrer Widget Inn På Din Nettside

Når du legger til ditt merkevare, tilpasser Botsonic automatisk widgeten og gir en følelse av hvordan chatboten din vil se ut. Du kan integrere denne widgeten ved å kopiere den innebygde koden som gis av Botsonic og lime den inn i nettstedets kode.

Det var det! Du har nå din egen tilpassede ChatGPT chatbot for å besvare spørsmål og forbedre total kundeserviceopplevelse.

Avsluttende tanker

Chatboter er ikke noe nytt som brukes i bedrifter. De har eksistert i årevis for kundestøtte. Men det som skjedde med adventen av generativ AI er at disse chatbotene nå har blitt mer samtalebaserte med avanserte resonnementsevner, som gjør det mulig med en rekke brukstilfeller.

Som et resultat utnytter du en chatbot på en helt ny måte. Istedenfor å bruke den kun som en bot som svarer på grunnleggende spørsmål, kan du tenke på den som en personlig assistent som er utmerket på å gjøre flere oppgaver med kundeengasjement gitt riktig opplæring.

Videre blir det lettere å lage AI-chatbots som ChatGPT med verktøy som Botsonic. Snart kan vi se at ethvert firma integrerer egne AI-chatbots i en eller annen grad, og gjør det til industristandarden.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>