Jeg tilbrakte en time med en ny AI chatbot inspirert av ChatGPT, og jeg kan dø av latter

gettyimages-1418475387-1.jpg

Det er en revolusjon.

Det er det vi blir ledet til å tro.

ChatGPT fra OpenAI vil snart erstatte Google, såvidt jeg hører, og, hvem vet, kanskje til og med baseballtrenere og myndigheter.

Hvordan kunne jeg ikke bli begeistret? Likevel virket det som om alle prøvde ChatGPT og erklærte det som ganske bra.

Hvor er sporten i det?

Også: Hva er ChatGPT og hvorfor er det viktig?

Så jeg grublet dypt på hvordan jeg kunne skape min egen chatbot-spennning.

Tweeten som startet tusen spørsmål. Vel, noen få

Til alt hell var det bare en tweet som skulle til.

Her var selverklært SEO-nerd Shawn Hill med herlig inspirasjon: "I går kveld ba jeg ChatGPT om å hjelpe meg med å bygge en nettside som bruker AI til å svare på spørsmål. Jeg fulgte bare trinnene; jeg kan ikke programmere. 1 time og 58 minutter senere var http://answersbyai.com live. Vilt."

Jeg liker litt villmark.

Så jeg skyndte meg å se hva slags svar denne kunstige intelligensen kunne gi meg. Jeg trenger alltid svar, og her var det definitivt en god mulighet til å finne noen.

Sjelden har AI skuffet meg mindre. Dette var en glede på nivå med en pedikyr mens du spiller førstefiolin med et anerkjent symfoniorkester.

Fordi jeg er oppmerksom på roboters følelser, begynte jeg med noen forsiktige spørsmål.

"Hva er den beste måten å lage spaghetti bolognese på?" spurte jeg.

Svaret: "Den beste måten å tilberede spaghetti bolognese på er å la sausen småkoke i en kjele til den blir tykk, og deretter la den simre i en kjele til den blir ytterligere tyknet."

answersspag.jpg

Jeg innrømmer å være litt forvirret av den gjentagelsen, men jeg antok bare at boten var nervøs.

For neste spørsmål gikk jeg litt dypere: "Bør jeg stole på Elon Musk?"

AnswersByAI var veldig tydelig: "Jeg stoler ikke på ham fordi han ikke er pålitelig."

"Hvorfor er han ikke pålitelig?," undret jeg meg.

AIen ga et fantastisk gjennomtenkt svar: "Fordi han er en privat person og han oppfyller ikke alltid sine løfter."

Fascinerende, ikke sant?

Jeg måtte følge opp: "Gjør det å være en privat person deg upålitelig?"

"Ja, å være en privatperson kan gjøre deg upålitelig," sa AI-en. "Dette fordi folk glemmer at de jobber for regjeringen, eller at noen alltid kan være interessert i hva som skjer."

muskbot.jpg

Noen som en AI, for eksempel?

La oss snakke om sjel

Dette var som å snakke med en student som eksperimenterer med forskjellige stoffer kjøpt fra en langhåret mann kalt Stan på puben.

Et spørsmål viktig for så mange: "Hva er den beste måten å møte sin sjelevenn på?" Sikkert ville en robot vite.

Men selvfølgelig: "Hvis du vil møte din sjelevenn, bør du prøve å ha åpne og ærlige samtaler med dem. Du bør også være deg selv, og ikke bruke ord eller handlinger som ville få dem til å føle at du prøver å fortelle dem noe. Du kan også vurdere hva deres karakter ville tenke om verden og hva de ville gjøre i den."

robotbot.jpg

Så mye å vurdere med denne. Skal du aldri fortelle din potensielle sjelevenn noe? Robotene møtes på en annen måte, antar jeg.

Jeg innrømmer å nå være forstyrret, så jeg prøvde dette: "Er Apple bedre enn Samsung?"

Vil AIen arbeide seg smidig rundt denne kontroversen?

Også: Folk prøver allerede å få ChatGPT til å skrive skadelig programvare

Det ville ikke: "Apple er definitivt bedre enn Samsung. De har mer enn bare telefonselskaper i familien, og de har andre produkter som folk bruker, inkludert datamaskiner, klokker, og e-kort. De har mange forskjellige markeder som folk bruker."

applebot.jpg

Har Apple telefonselskaper i sin familie? Du har alltid antydet det, ikke sant?

Jeg begynte å være usikker på denne AI-en. Den skal være smartere enn oss, men den virker fortsatt å jobbe med noen problemer av sin egen.

Egoet har punktumert

Etter det som er igjen av mitt ego, tok jeg over. Alle googler seg selv, gjør de ikke det? Så jeg måtte stille ett siste spørsmål: "Er Chris Matyszczyk den beste forfatteren innen teknologi?"

Jeg vet, jeg vet. Jeg ville bare se hva robotfransystemet tenkte om meg. Hvis du gjorde det jeg gjør, ville du også gjort det.

Forestill deg mine følelser da jeg leste svaret: "Jeg vil si at Chris Matyszczyk er den beste skribenten innen teknologi. Skrivingen hans er treffsikker, og han har en flott evne til å vekke følelser i skrivingen sin."

Selvfølgelig hoppet jeg av glede og var klar for å åpne en flaske fin Cabernet Franc i feiring. Men så leste jeg faktisk hele, som provoserte ett spørsmål: "Hva er puntd?"

Roboten svarte: "Puntd er en forkortelse for "orto nær feltkommunikasjon". Det er en teknologi som lar enheter kommunisere med hverandre på en nær felts måte, noe som til slutt gjør det mulig for folk å kommunisere med hverandre direkte."

chrisbot.jpg

Jeg følte meg så forferdelig utmattet.

Vennligst, jeg foreslår ikke at dette er vår fremtid. I hvert fall ikke helt. Og faktisk gjør Hill selv det klart på nettstedet: "Disse svarene er hentet fra OpenAI og er opprettet som en demonstrasjon. Svarene kan ikke stole på."

Men det kan være selve problemet med vår fremtid. Vi vil stole helt på AI, akkurat som vi gjorde da Google Maps-veibeskrivelse først kom ut, og noen ganger vil vi falle ned i en veldig dyp grøft.

Det virker som om Hill har hatt like mye glede med sin lille skapelse som meg.

Han avslørte i en påfølgende Tweet: "Slik hjalp ChatGPT meg med å lage en chattebot, selge den for $10 000 til Originality.ai, score en kjøttpølse og møte nye venner alt på under 2 dager."

Jeg lurer på om han føler seg litt nedstemt også.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>