Hva er Auto-GPT? Alt du trenger å vite om neste kraftfulle AI-verktøy

gettybilder-1395344868.jpg

Kunstig intelligens har skapt mye oppmerksomhet på grunn av de avanserte evnene til genererende AI-modeller som ChatGPT. Bekymringer om farlige AI-modeller og risikoen ved å utvikle enda mer avanserte har allerede oppstått, og land har begynt å revurdere politikken og til og med forby det.

Også: Fremtidige versjoner av ChatGPT kan erstatte flertallet av arbeidet som folk gjør i dag

Nå har det dukket opp en enda kraftigere AI-applikasjon -- Auto-GPT.

Applikasjonens lovende, autonome evner kan gjøre den til vårt første glimt av kunstig allmennintelligens (AGI), en type AI som kan utføre intellektuelle oppgaver på menneskelig nivå.

Siden den ble utgitt 30. mars 2023, har folk vært fascinert av den og gjort den til et av de heteste temaene på Twitter flere dager på rad.

Wow, #AutoGPT er trendende #1 på Twitter!

Også topplisten på uken på GitHub trending, der vi nylig har nådd 30k stjerner!

Så flott å se hvor inspirerte alle er, veldig spent på fremtiden til menneskeheten.

Store ting er på vei.

Hva er Auto-GPT?

Auto-GPT er en eksperimentell, åpen kildekode Python-applikasjon som bruker GPT-4 til å handle autonomt. Dette betyr at Auto-GPT kan utføre en oppgave med lite menneskelig inngripen, og kan selv forespørre.

Også:Hvordan skrive bedre ChatGPT-prompts (og dette gjelder også for de fleste andre tekstbaserte AI-ene)

For eksempel kan du fortelle Auto-GPT hva du vil oppnå, og applikasjonen vil selv produsere hver påfølgende handling som er nødvendig for å fullføre oppgaven.

Hvem laget Auto-GPT?

Auto-GPT ble lagt ut på GitHub den 30. mars 2023 av utvikleren Significant Gravitas. Imidlertid blir applikasjonen drevet av GPT-4, som er OpenAI sin nyeste og mest avanserte AI-modell.

Hva kan Auto-GPT gjøre?

Auto-GPT har internett-tilgang, langtids- og kortsiktig minnehåndtering, GPT-4 for tekstgenerering og filoppbevaring, og sammendrag med GPT-3.5, ifølge Github-innlegget.

Alt du kan spørre ChatGPT om, som å debugge kode og skrive en e-post, kan du spørre Auto-GPT om. Imidlertid kan du be Auto-GPT om å fullføre enda mer avanserte oppgaver, med færre påminnelser, som sett i demo-eksemplene nedenfor.

Også: Hvordan bruke ChatGPT for å oppsummere innhold

Github-demoen viser eksempel på målprompter, som for eksempel "Øke nettoverdien, øke Twitter-kontoen, utvikle og administrere flere bedrifter."

Begrensningene til applikasjonen som er oppført på Github advarer om at Auto-GPTs utgang, "kan ikke fungere godt i komplekse, virkelige forretnings-scenarier". Imidlertid viser resultatene som brukerne har delt, at Auto-GPT kan levere noen virkelig imponerende (og nyttige) resultater.

På Twitter deler brukere noen av måtene de bruker det på, som inkluderer å bruke Auto-GPT til å lage en app, generere en ny oppstart, takle komplekse emner som fremtiden til helsevesenet og medisin, og til og med stalker seg selv på internett.

Akkurat når jeg trodde AI ikke kunne bli mer imponerende, blåser AutoGPT og AI-agenter meg av banen 

Her utfører AI-agent produktforskning og lager en oppsummering av de beste hodetelefonene.

Dette er sprøtt! Og det galeste er at det drives av GPT-4. 

Hvis du trodde #ChatGPT var skummelt, vent til du hører om #AutoGPT!

AutoGPT kan være det neste store steget mot #AGI som kan revolusjonere måten vi jobber på enda mer enn ChatGPT alene gjorde.

AutoGPT er den nye forstyrrende nykomlingen på blokken - den kan anvende #ChatGPT's resonnement til bredere og mer intrikate problemer som krever planlegging og flere trinn.

Fremdeles tidlig, men svært imponerende med mange helse- og biomedisinske applikasjoner.

Jeg ba AutoGPT om å overvåke meg på internett.

Dette er vilt og kan være det neste store steget innen AI. ChatGPT kan ikke gjøre dette.

Hvordan kan du få tilgang til Auto-GPT?

Så nå som du vet hvor avansert det er, og alle de ekstraordinære tingene det kan gjøre, vil du sannsynligvis vite hvordan du får tilgang til det. Dessverre er svaret ikke så enkelt som du kanskje tror.

Også:Hvordan bruke ChatGPT: Det du trenger å vite nå

Til forskjell fra ChatGPT som lever på en nettleser som du enkelt kan besøke, må du laste ned spesifikk programvare og være kjent med Python for å få tilgang til det.

De grunnleggende kravene er Python 3.8, en OpenAI API-nøkkel, en PINECONE API-nøkkel og en ElevenLabs-nøkkel (hvis du ønsker talefunksjonalitet). Etter at du har installert og skaffet deg alle disse, er du klar for den faktiske installasjonen og kan følge de detaljerte instruksjonene i innlegget.

Hvorfor er Auto-GPT populært?

Auto-GPT er populært fordi folk er fascinert av hva det kan gjøre og hva det kan bety for fremtiden. Auto-GPT sin evne til å nå målene sine gjennom egen resonnement setter det på nivå med hva mennesker gjør og hvordan de prosesserer informasjon.

Også: AI kan automatisere 25% av alle jobber. Her er hvilke som er mest (og minst) utsatt for risiko

Av den grunn sier folk at Auto-GPT er det første virkelige glimtet av AGI. AI som kan fungere godt med lite menneskelig tilsyn kan revolusjonere arbeidet slik vi kjenner det, og erstatte mange roller som mennesker utfører nå.

Hva er forskjellen mellom AI og AGI?

Kunstig intelligens (AI) er simpelthen et bredt begrep som refererer til datamaskinsystemer som er i stand til å utføre oppgaver som krever menneskelig intelligens. Kunstig generell intelligens (AGI) refererer imidlertid til AI som kan utføre oppgaver ved å bruke sine egne prosesser, resonnering og intellekt, på samme måte som et menneske ville gjort.

ChatGPT eller Auto-GPT: Hva er bedre?

Selv om ChatGPT er en veldig kapabel chatbot, er den fortsatt bare en chatbot. Som en chatbot er den begrenset til å gi svar bare for det som det blir umiddelbart spurt om gjennom ledetekster. Derfor kan den oppnå fantastiske ting, bare gjennom menneskelig rettledning.

Også:Liker du å stille ChatGPT spørsmål? Du kan få betalt (mye) for det

Auto-GPTs evner strekker seg langt utover dette da du kan be det om å fullføre en oppgave du ikke vet noe om og bare se på at det gjør all jobben for deg. For eksempel så denne brukeren Auto-GPT jobbe med å bygge en app for ham uten å løfte en finger.

autogpt prøvde å lage en app for meg, oppdaget at jeg ikke hadde Node, søkte på hvordan du installerer Node, fant en artikkel på stackoverflow med en link, lastet den ned, pakket den ut, og startet serveren for meg.

Å få tilgang til Auto-GPT er imidlertid mye mer utfordrende enn å få tilgang til ChatGPT. Så selv om Auto-GPT er mye dyktigere, hvis du har enklere behov som ChatGPT kan møte og ikke ønsker å bry deg med en installasjonsprosess, kan ChatGPT være et bedre alternativ for deg.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>