Hvordan bruke ChatGPT til å skrive et essay

bilde4.jpg

ChatGPT's avanserte evner har skapt en stor etterspørsel, med AI-verktøyet som har samlet over 100 millioner brukere innen to måneder etter lanseringen. En av de største funksjonene har vært evnen til å komponere alle slags tekst på noen få sekunder, inkludert sanger, dikt, godnatt-historier og essay.

Til tross for populær oppfatning kan ChatGPT gjøre mye mer enn bare å skrive en essay for deg (som vil bli betraktet som plagiat). Det som er mer nyttig er hvordan det kan hjelpe deg med å veilede skriveprosessen. Vi viser deg hvordan du kan bruke ChatGPT til både å skrive og hjelpe til, samt noen andre nyttige skrivetips, nedenfor.

Hvordan ChatGPT kan hjelpe deg med å skrive et essay

Hvis du er ute etter måter å bruke ChatGPT til å støtte skrivingen din, kan du utforske disse fem forskjellige metodene.

Det er også verdt å merke seg før du begynner at hvis du har tilgang til Bing Chat, eller til og med Google Bard, kan du bruke de samme tipsene nedenfor på disse AI chatbotene. Siden Bing Chat og Google Bard er tilkoblet internett, kan begge inkludere kilder og kontekst for nåværende hendelser.

Hvis du må velge mellom de to chatbotene for å skrive en essay, vil vi anbefale Bing Chat.

1. Bruk ChatGPT til å generere essay-ideer

Før du kan begynne å skrive en essay, må du utvikle ideen. Når professorer gir oppgaver om essays, gir de vanligvis studentene en oppgavetekst som lar dem uttrykke seg selv og analysere fritt. Som en følge av dette, har studentene oppgaven å finne vinkelen å nærme seg essayet på egenhånd.

Hvis du har skrevet en oppgave nylig, vet du at dette trinnet ofte er det vanskeligste - og her kan ChatGPT hjelpe deg.

Alt du trenger å gjøre er å oppgi temaet, inkludere så mye detaljer som du ønsker, for eksempel hva du tenker på å dekke, og la ChatGPT gjøre resten. For eksempel, basert på en oppgave fra da jeg var på college, spurte jeg:

Kan du hjelpe meg med å komme opp med et emne for oppgaven "Du vil skrive en forskningsartikkel eller casestudie om et ledelsestema etter eget valg." Jeg ønsker at det skal inkludere Blake og Moutons Ledelsesmatrise og muligens en historisk skikkelse.

Innen sekunder produserte chatboten et svar som ga meg tittelen på oppgaven, valg av historiske personligheter jeg kunne fokusere artikkelen min på, og innsikt på hvilken informasjon jeg kunne inkludere i papiret mitt, med spesifikke eksempler på en case-studie jeg kunne bruke.

bilde2.jpg

2. Bruk chatboten til å lage en oversikt

Når du har et solid emne, er det på tide å begynne å tenke på hva du faktisk vil inkludere i essayet. For å lette skriveprosessen, lager jeg alltid en oversikt som inkluderer alle de forskjellige punktene jeg vil ta opp i essayet mitt. Imidlertid er skriveprosessen for oversikten vanligvis kjedelig.

Med ChatGPT, alt du trenger å gjøre er å be den om å skrive det for deg.

Også:5 måter å bruke chatboter for å gjøre livet ditt enklere

Med emnet som ChatGPT hjalp meg med å generere i trinn en, spurte jeg chatboten om å skrive en oversikt ved å si:

Kan du opprette en oversikt for en artikkel, "Undersøkelse av Winston Churchills ledelsesstil gjennom Blake og Moutons Managerial Leadership Grid"?

Etter noen få sekunder genererte chatboten en helhetlig oversikt delt inn i syv forskjellige seksjoner, med tre forskjellige punkter under hver seksjon.

Også:De beste AI-kunstgeneratorer å prøve ut

Dette omrisset er grundig og kan kondenseres for en kortere essay, eller utdypes for en lengre tekst. Hvis du ikke liker noe eller ønsker å justere det ytterligere, kan det gjøres enten manuelt eller med flere instruksjoner til ChatGPT.

bilde6.jpg

3. Bruk ChatGPT for å finne kilder

Nå som du vet nøyaktig hva du vil skrive, er det på tide å finne pålitelige kilder for å få informasjonen din fra. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, som med alle tidligere trinn, kan du bare spørre ChatGPT.

Alt du trenger å gjøre er å be den finne kilder for essay emnet ditt. For eksempel, ba jeg den om følgende:

Kan du hjelpe meg å finne kilder til en artikkel med tittelen "Undersøke Winston Churchills ledelsesstil gjennom Blake og Moutons ledelsesmodell".

Chatboten produserte syv kilder, med en punktliste for hver som forklarte hva kilden handlet om og hvorfor den kunne være nyttig.

En ting du må være klar over når du bruker ChatGPT til kilder, er at den ikke har tilgang til informasjon etter 2021, så den vil ikke kunne foreslå de ferskeste kildene. Men det er en start.

bilde3.jpg

4. Bruk ChatGPT til å skrive et eksempel-essay

Det er verdt å merke seg at hvis du tar teksten direkte fra chatboten og sender den inn, kan arbeidet ditt regnes som en form for plagiat, da det ikke er ditt opprinnelige arbeid. Som med all informasjon tatt fra en annen kilde, bør tekst generert av en hvilken som helst AI identifiseres tydelig og krediteres i arbeidet ditt.

Også:Lærere bruker ChatGPT mer enn studenter. Her er hvordan

I de fleste utdanningsinstitusjoner er straffene for plagiering alvorlige, og kan variere fra å få stryk på oppgaven til å bli utvist fra skolen.

Hvis du ønsker at ChatGPT skal generere et prøve tekststykke, skriv inn emnet, den ønskede lengden, og se hva som blir generert. For eksempel skrev jeg inn følgende tekst:

Kan du skrive en fem-avsnitts essay om emnet "Undersøkelse av ledelsesstilen til Winston Churchill gjennom Blake og Moutons Managerial Leadership Grid"?

Innen få sekunder leverte chatboten nøyaktig det jeg spurte om: En sammenhengende fem-avsnitts-essay om emnet som kan hjelpe deg med å veilede deg i din egen skriving.

Også:Hva er GPT-4? Her er alt du trenger å vite

På dette punktet kan det være verdt å huske hvordan verktøy som ChatGPT fungerer: De setter ord sammen på en form de tror er statistisk gyldig, men de vet ikke om det de sier er sant eller nøyaktig. Det betyr at du kan finne oppdiktede fakta eller detaljer eller andre rariteter. Det vil ikke være i stand til å skape originalt arbeid fordi det bare samler alt det allerede har absorbert. Det kan være et nyttig utgangspunkt for ditt eget arbeid, men forvent ikke at det skal være inspirert eller nøyaktig.

bilde5.jpg

5. Bruk ChatGPT til å samarbeide om å redigere essayet ditt

Etter at du har skrevet ditt eget essay, kan du bruke ChatGPTs avanserte skrivefunksjoner til å redigere det for deg.

Du kan enkelt fortelle chatboten hva du spesifikt vil at den skal redigere. For eksempel ba jeg den om å redigere for oppsett og grammatikk i en essay, men andre alternativer kunne ha inkludert flyt, tone og mer.

Når du ber den om å redigere essayet ditt, vil den be deg lime inn teksten din i chatboten. Når du har gjort det, vil den gi deg essayet ditt med korreksjoner gjort. Dette kan være det mest nyttige verktøyet da det kan redigere essayet ditt grundigere enn et grunnleggende korrekturlesingsverktøy kunne ha gjort, ved å gå utover stavekontrollen.

Du kan også samarbeide med chatboten om å se på en spesifikk avsnitt eller setning og be den om å omskrive eller fikse det for å få klarhet.

bilde1.jpg

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>