ChatGPT ble akkurat den raskest voksende appen gjennom alle tider

bilde1.jpg

AI-chatboten ChatGPT har vært en overraskende sensasjon, og har til og med skremt Google på grunn av den stadig økende populariteten. Nå mener analytikere ved sveitsiske UBS at den er den raskest voksende forbrukerappen i historien.

UBS-analyse estimerer at ChatGPT hadde 100 millioner aktive brukere i januar etter å ha blitt lansert to måneder tidligere i slutten av november. Det tiltrakk seg en million brukere på bare én uke.

Også: De beste AI-chatbotene: ChatGPT og andre morsomme alternativer å prøve

Som Reuters påpeker, vokser ChatGPT mye raskere enn de ni månedene det tok TikTok å nå 100 millioner, og de to og et halvt årene det tok Instagram å gjøre det samme. I en mye tidligere web-epoke tok det både Google og Facebook omtrent fem år hver å nå 100 millioner brukere.

Spør ChatGPT, men den er uenig i sin etikett som en "app" og hevder at den faktisk er en maskinlæringsmodell.

"Er ChatGPT den raskest voksende appen i historien?" spurte vi den.

"Nei, OpenAI sin GPT-3-språkmodell, som driver ChatGPT, er ikke en app, det er en maskinlæringsmodell designet for å generere tekst som ligner på menneskelig språk basert på input som blir gitt til den. GPT-3 har blitt bredt anerkjent som en av de største og mest avanserte språkmodellene til dato, men den er ikke en app og har ikke blitt målt i forhold til brukervekst."

Microsoft, som gjorde en stor investering i OpenAI forrige måned, har begynt å integrere GPT-3 i sine produkter. GPT-3.5 ligger blant annet til grunn for flere intelligente oppsummeringsfunksjoner i den nye Teams Premium Microsoft 365 tilleggsfunksjonen.

Microsoft har også lansert: Azure OpenAI-tjenesten for å gi utviklere tilgang til GPT-3.5; DALL-E 2, AI-en som genererer bilder fra tilfeldige beskrivelser; og Codex, den GPT-3-baserte grunnmuren til GitHub's Copilot AI parprogrammeringstjeneste.

Denne uken lanserte OpenAI en abonnementstjeneste som heter ChatGPT Plus for de som ønsker å bruke verktøyet, selv når det når kapasitet. Den betalte tjenesten er tilgjengelig for kunder i USA for 20 dollar per måned.

Ifølge rapporter er Google på vei for å tilpasse Search og muligens andre produkter til ChatGPT. Selskapet tester en chatbot som heter Apprentice Bard med lignende funksjonalitet, men innebygd i Search. Microsoft planlegger angivelig å bruke ChatGPT for å forbedre Bing.

Imidlertid påpekte Meta sin AI-sjef Yann LeCun nylig at ChatGPT's underliggende teknikker ikke er "spesielt innovative", siden den stoler tungt på Transformer-teknologien utviklet av Google.

Også: ChatGPT 'manglet dybde og innsikt', sier redaktører for prestisjefylt vitenskapelig tidsskrift

"Jeg kritiserer ikke OpenAI sitt arbeid eller påstandene deres. Jeg prøver å korrigere *oppfatningen* til publikum og mediene som ser på ChatGPT som denne utrolig nye, innovative og unike teknologiske gjennombruddet som er langt forut for alle andre", sa Le Cun som svar.

Meta og Google har også utviklet chatbots, men har ikke eksponert dem for verden på samme måte som OpenAI har gjort med ChatGPT. LeCun tvitret en graf over AI-forskningsresultater, der Google og Microsoft var på topp og OpenAI var på bunnen, og bemerket: "Data om den intellektuelle bidraget til AI fra ulike forskningsorganisasjoner. Noen organisasjoner publiserer kunnskap og åpen kildekode for hele verden å bruke. Andre kun konsumerer det."

ChatGPT har lansert en gratis app for iPhones. Oppfyller den hypen?

Alle dine favorittfunksjoner på ChatGPT er nå tilgjengelige i håndflaten din. Her er våre førsteinntrykk.

Siden den ble lansert i slutten av november, har ChatGPT tatt verden med storm. Dens avanserte evner slik som koding og skriving har gjort den til en viktig del av folks daglige arbeidsflyt.

Nå vil det være enda enklere å integrere det i din daglige rutine.

Også: OpenAI har nettopp lansert en offisiell ChatGPT-app for iPhone

Torsdag lanserte OpenAI en ChatGPT-app for iOS, som er ment å ha alle de samme funksjonene som desktop-versjonen har, inkludert umiddelbare svar på alle spørsmål du stiller.

I tillegg til skrivebordsfunksjonene, har appen integrert OpenAI Whisper-teknologi, et åpen kildekode-talegjenkjennings system, som gir mulighet for stemmebaserte kommandoer i appen.

Appen, som bare kom et par dager etter at Microsoft avduket sin egen Bing Chat-widget, er gratis og allerede tilgjengelig for nedlasting gjennom App Store.

Også: 6 skadelige måter ChatGPT kan brukes på

Gjør den opp til forventningene? Vi lastet ned appen for å finne ut for deg.

Last ned appen

Hvis du er en iPhone-bruker med iOS 16.1 eller nyere, kan du laste ned appen ved å klikke på denne app-lenken, som vil ta deg til App Store.

Vær oppmerksom på at hvis du bare skriver inn navnet på appen i App Store, vil ikke OpenAI's ChatGPT-app vises. I stedet vil du bli møtt med apper som prøver å etterligne ChatGPT, som vi ikke anbefaler å laste ned.

Kom i gang 

Etter at du har lastet ned appen, vil du bli bedt om å logge på OpenAI-kontoen din. Hvis du ikke allerede har en konto, kan du enkelt opprette en på appen.

Når du logger inn, er du klar til å begynne å prate i vei.

Ta på deg med appen

bilde3.jpg

Grensesnittet til appen er stilrent og har en layout som ligner på Messages-appen som brukes til å sende tekstmeldinger på iPhones.

På samme måte som du ville starte en samtale via tekst med en venn, kan du skrive inn en melding og sende den til ChatGPT.

Det første kjennetegnet jeg ga chatboten var: "Kan du skrive en e-post til sjefen min og fortelle at jeg må melde meg syk?"

Også: Hvordan bruke ChatGPT til å bygge din CV

Svaret ble generert raskt, og det hadde samme kvalitet på utdata som på en stasjonær datamaskin, som vist på bildet over. E-posten hadde en introduksjon, en avsnitt og en konklusjon som jeg kunne kopiere og lime inn i en e-post.

Dernest testet jeg ut appens største forskjellsgivende funksjon, stemmeinndata. Med denne funksjonen kan brukere klikke på lydbølge-ikonet, som er plassert på samme sted som mikrofonknappen i Meldinger-appen, og si en muntlig forespørsel til ChatGPT.

Jeg spurte ChatGPT verbalt, "Kan du skrive en melding til min bestevenninne hvor jeg forteller at jeg gjerne vil møte henne til middag på den nye restauranten hun foreslo?"

Også: Hvordan skrive bedre ChatGPT-prompts

Til min overraskelse transkriberte ChatGPT nøyaktig det jeg sa. Siden chatboten fikk alle ordene riktig, skrev jeg bare inn forespørselen uten noen endringer. Som vanlig genererte chatboten teksten jeg ba om innen sekunder.

Hei [Venns navn]! Jeg håper du har det bra. Jeg ville bare informere deg om at jeg absolutt vil elske å møte deg for middag på den nye restauranten du foreslo. Det høres ut som et fantastisk sted, og jeg gleder meg virkelig til å prøve det sammen. Når passer det for deg? La oss ta igjen og nyte deilige mat!

Gleder meg til å se deg snart.

bilde4.jpg

Til slutt, for å sikre at jeg har dekket alle mulige scenarier, stilte jeg ChatGPT et enkelt spørsmål om koding på appen for å se hvordan den klarte seg.

Også: Hvordan bruke ChatGPT til å skrive kode

Jeg ba om en funksjon som finner det nest største elementet i en matrise, og på sekunder klarte jeg å få det. Jeg var bekymret for hvordan koden ville se ut på en liten mobilskjerm, men koden var tydelig og jeg fant ikke det som et problem i det hele tatt.

bilde2.jpg

Bør du bruke appen eller skrivebordsversjonen?

Både appen og desktop-versjonen utfører de samme oppgavene og kan tilby samme hjelp. Til syvende og sist avhenger valget om hvilken som skal brukes av hva du bruker ChatGPT til i hverdagen din.

Hvis du bruker ChatGPT til telefon-sentrerte aktiviteter som å skrive tekstmeldinger, e-poster eller bildetekster, anbefaler jeg å laste ned appen.

Også: De beste AI-chatbotene

Hvis du bruker ChatGPT for å hjelpe deg med aktiviteter du primært gjør på skrivebordet, slik som koding eller å skrive lange tekster, anbefaler jeg å holde deg til desktop-versjonen.

Imidlertid trenger du ikke å velge en over den andre. Hvis du bruker ChatGPT ofte, vil mitt beste råd være å bruke både appen og skrivebordet. Siden begge er koblet til din OpenAI-konto, vil du kunne få tilgang til samtalene dine med ChatGPT på alle enhetene du er logget inn på, og dermed gjøre det enkelt å bytte mellom enhetene.

Ikke bli lurt av falske ChatGPT-apper: Dette er hva du skal se etter

ChatGPT er en svært populær AI-chatbot og svindlere er glade for å prøve å dra nytte av det -- og deg.

Dersom du er en fan av ChatGPT og dens muligheter, lurer du sannsynligvis på om det finnes en mobilapp du kan laste ned for å chatte med chatbot mens du er på farten. Vel -- det finnes, men for øyeblikket er den kun tilgjengelig i USA på iOS.

Også: OpenAI lanserte en gratis ChatGPT-app for iPhones. Holder den hva den lover?

Men noen mennesker har funnet det vanskelig å finne OpenAIs offisielle ChatGPT-app i App Store, noe som gjør tvilsomme og svindelaktige apper mer synlige å laste ned. De fleste appene i App Store som påstår å bruke OpenAIs teknologi som driver ChatGPT er ikke legitime, og din personlige informasjon kan være i fare.

Også: Hvordan bruke ChatGPT i nettleseren din med riktige utvidelser

Uærlige apper vil be om unødvendig informasjon og tillatelser, laste ned skadevare på enheten etter nedlastingen, eller lure deg til å betale mye penger for et ubrukelig abonnement. Her er noen tips som kan hjelpe deg å hindre nedlasting av apper med ondsinnet hensikt.

1. Sjekk app-tilgangene

Noen av disse appene er en potensiell trussel mot personvernet, da appens tillatelser går unødvendig langt utover appens formål.

Før du laster ned en app som hevder å være i nærheten av ChatGPT, bør du sjekke appens tillatelser. Er det en god grunn til at en chatbot trenger tilgang til kontaktene dine?

2. Dobbelsjekk utviklerne

OpenAI er utvikleren bak ChatGPT. Så, alle andre chatbot-apper på App Store og alle chatbot-apper på Google Play Store er produkter fra andre utviklere.

Også: De beste AI-chatbotene

Du bør sjekke ut en utviklerprofil på App Store for å se hvilke andre apper de er ansvarlige for, og finne mer informasjon om selskapet deres. Hvis en app påstår å være ChatGPT og utvikleren ikke er OpenAI, er ikke den appen ChatGPT.

3. Sjekk omtalene

Som de fleste omtaleseksjoner vil omtalene som roser appen være øverst i omtaleseksjonen, noe som gir deg inntrykk av at flertallet liker appen. Men mange falske app-skaperne betaler for positive app-omtaler.

Også: Slik lurte jeg ChatGPT til å fortelle meg løgner

Noen ganger vil en app ha hundrevis av femstjerners anmeldelser, og med bare et raskt blikk over anmeldelsesseksjonen, er du overbevist om at appen er verdt å installere. Vær sikker på å sjekke ut anmeldelsene på ett og to stjerner, da disse vanligvis er de mest ærlige anmeldelsene.

Noen eksempler

En app på App Store kalt ChatOn hevder å være drevet av ChatGPT og GPT-4. Av rundt 19 000 anmeldelser har den en gjennomsnittlig rangering på fire og en halv stjerne. Men mange av de en-stjerne anmeldelsene klager over dyre abonnementspriser og at brukere må kjøpe et abonnement etter én gratis samtale med chatboten.

Også: Jeg spurte ChatGPT, Bing og Bard hva som bekymrer dem. Googles AI gikk Terminator på meg

En annen app,som heter Genie, hevder også å kjøre på ChatGPT og GPT-4. Men brukere sier at chatboten ofte hallusinerer, som er når en chatbot svarer med feil informasjon. Andre brukere sier de hadde problemer med å avbryte abonnementene sine som blir belastet deres kort hver uke.

OpenAI's ChatGPT, Google Bard og Microsoft Bing Chat er alle gratis å bruke på nettet. For å unngå å betale en ukentlig eller månedlig avgift, kan du vurdere å åpne din Safari eller Chrome nettleser og bruke denne gratis og sikre programvaren.

OpenAI har nettopp lansert en offisiell ChatGPT-app for iPhone

Den gratis iOS-appen lar deg snakke inn spørsmålene dine via stemmegjenkjenning og synkroniserer ChatGPT-historikken din på alle enhetene dine.

Brukere av ChatGPT som har vært på utkikk etter en offisiell mobilapplikasjon kan nå få tak i en takket være OpenAI, som i dag lanserte en iOS-app for sin populære AI-chatbot. Designet for både gratis ChatGPT-brukere og betalte Plus-abonnenter, gir appen de samme mulighetene som nettstedet, og lar deg legge inn forespørsler og prompter for å få AI-generert informasjon i retur. Men den mobile appen tilbyr også et par ekstra fordeler.

Ved å bruke OpenAIs åpen kildekode Whisper talegjenkjenningssystem, lar appen deg si dine forespørsler i stedet for å skrive dem ved å trykke på tastaturet. Appen vil også synkronisere chattehistorikken over datamaskinen og mobiltelefonen din, slik at du kan fortsette en tidligere samtale. De med et betalt ChatGPT Plus-abonnement kan også bruke appen for å få tidlig tilgang til nye funksjoner og benytte seg av GPT-4 med forbedrede muligheter.

OpenAI har skrytt av appen sin og tilbyr et utvalg av funksjoner, inkludert umiddelbare svar som prøver å gi presis informasjon uten å plage deg med annonser, skreddersydde råd om spesifikke interesser og hobbyer, kreativ inspirasjon for å generere innhold, profesjonell hjelp for å bistå deg med komplekse ideer og tekniske emner, og læringsmuligheter for å hjelpe deg med å utforske nye språk og andre områder.

Lanseringen av den nye appen har startet i USA, og vil utvides til andre land i løpet av de kommende ukene, ifølge OpenAI. Hva med Android-brukere? Selskapet hintet om at en Android-versjon av mobilappen kommer snart.

For å laste ned appen på din iPhone, hent den fra Apples App Store. Etter å ha åpnet appen, logg inn med din ChatGPT-konto eller trykk på Registrer deg-knappen hvis du ikke har en konto ennå. På hovedskjermen, kan du deretter skrive eller si din forespørsel i meldingsfeltet og vente på respons. En ellipsis-ikon øverst viser en meny med alternativer for å omdøpe eller slette en chat, få tilgang til chattehistorikken din, starte en ny chat og justere appens innstillinger.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>