Microsoft har nettopp gjort en stor investering i ChatGPT-produsenten OpenAI. Her er hvorfor

gettyimages-1246127199.jpg

Microsoft har samarbeidet med OpenAI siden 2019, før OpenAI ble et massivt treffer med tjenestene sine for kunstig intelligens, som ChatGPT og DALL-E. Nå har Microsoft bekreftet at de vil forlenge samarbeidet med en flerårig og flere milliarder dollar investering.

Investeringen vil fortsette å finansiere forskningen til AI-selskapet og hjelpe til med å utvikle teknologi som er "stadig mer sikker, nyttig og kraftfull", ifølge OpenAI.

Også: Hva er ChatGPT og hvorfor betyr det noe? Her er alt du trenger å vite

Microsoft sa at de vil implementere OpenAI sine modeller i sine forbruker og bedriftsprodukter, og "introdusere nye kategorier av digitale opplevelser bygget på OpenAI sin teknologi".

Ingen av selskapene har oppgitt verdien på investeringen, men kilder har avslørt at den vil utgjøre $10 milliarder over flere år, ifølge Bloomberg. Denne finansieringen følger opprinnelig investering Microsoft gjorde i 2019 til en verdi av $1 milliard, og de $2 milliardene årene etter.

En så stor investering kan virke som en høy risiko for Microsoft. Men avkastningen på investeringen ser lovende ut, ifølge Gartner-analytiker Jason Wong, som fokuserer på Microsoft.

"Gartner spår at innen 2025 vil markedet for AI programvare nå nesten $134.8 milliarder," sa Wong. "Basert på dette anslaget, bør det være rikelig med tid for Microsoft å oppnå positiv ROI fra deres OpenAI-samarbeid."

Microsofts Azure-tjeneste vil være OpenAIs eksklusive skytjenestetilbyder og støtte alle OpenAI arbeidsmengder innen forskning, produkter og API-tjenester.

"AI blir den neste avgjørende teknologien for skytjenester, og en hemmelig ingrediens for applikasjoner som er bygget og kjører på skyet," sa Wong. "Dette eksklusive partnerskapet mellom Microsoft og OpenAI for å kjøre på Azure Cloud for all OpenAI forskning, API og produkter vil trekke inn både bedrifter og neste bølge av teknologibedrifter som bygger på skyet for å skape ny verdi."

Microsoft kunngjorde nylig tilgjengeligheten av sin Azure OpenAI-tjeneste, som lar bedrifter dra nytte av OpenAI sine modeller med bedriftsfordeler. Pressemeldingen om denne nye investeringen fremhevet detaljer fra den tidligere kunngjøringen, samtidig som den understreket selskapets intensjon om å gjøre tjenestene sine mer bredt tilgjengelige.

"I neste fase av vårt samarbeid vil utviklere og organisasjoner på tvers av bransjer ha tilgang til den beste AI-infrastrukturen, modellene og verktøykjeden med Azure for å bygge og kjøre sine applikasjoner," sa Microsoft-sjef Satya Nadella.

Også: Jeg tilbrakte en time med en ny ChatGPT-inspirert AI chatbot, og jeg kan dø av latter

ChagGPTs enorme suksess siden lanseringen i november ga sannsynligvis ekstra motivasjon for Microsoft sin investering. Innen en uke etter lanseringen fikk chatboten over en million brukere. Når du nå besøker ChatGPT-nettstedet, møter du ofte en "ved kapasitet" -melding på grunn av antall brukere som er på det og serveren ikke kan behandle din forespørsel.

Akkurat nå er chatboten gratis, men i januar kunngjorde OpenAI på sin Discord-server at snart vil det kanskje være tilgjengelig en betalt og profesjonell versjon for offentligheten. Forsknings-AI-selskapet la til og med ut en venteliste, noe som indikerer at den nye tjenesten vil gi brukerne en alltid tilgjengelig tjeneste (ingen blackout-vinduer), raske svar fra ChatGPT, og ubegrensede meldinger.

Det har imidlertid vært noen få utfordringer allerede: Stack Overflow forbød midlertidig ChatGPT-genererte svar i desember etter at brukere sendte inn svar til kodingproblemer som så plausibelt riktige ut, men som faktisk var falske. Og på grunn av bekymringer for negative virkninger på studentenes læring, og sikkerheten og nøyaktigheten av innholdet, ble tilgangen til ChatGPT også forbudt på New York City Schools' nettverk og enheter.

Investeringen kommer etter at Microsoft kunngjorde en stor nedbemanningsrunde, der 10 000 ansatte mistet jobbene sine, ettersom selskapet prøver å tilpasse kostnader til inntekter og kundenes krav, ifølge Nadella.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>