Er ChatGPT en trussel?

Ankomsten av ChatGPT har utløst en debatt om hvorvidt det utgjør en trussel eller ikke. Mens noen eksperter tror at det ikke utgjør en trussel mot cybersikkerhet, antyder andre at det er en større trussel mot menneskeheten enn de fleste innser. Denne artikkelen utforsker potensielle trusler som ChatGPT utgjør, inkludert dens innvirkning på høyere utdanning og søkemotorer som Google. Vi vil også se nærmere på Elon Musks synspunkter om sikkerhetsrisikoene knyttet til ChatGPT.

Noen spekulerer i at ChatGPT er en potensiell trussel for Googles dominans i søk. Google tar denne trusselen på alvor, og det er åpenbart at selskapet føler seg tvunget til å svare. For å vise frem sin AI-forskning og kapasitet presenterte Google sin chatbot ved navn Bard i et arrangement.

Bard tilbyr ulike seksjoner som muliggjør for brukere å delta i samtaleinteraksjoner med Chatbot, som viser frem Googles egne AI-kapasiteter. Microsofts bredere åpning utenfor bedriftsmarkedet via sin store deltagelse i OpenAI har skapt ny konkurranse, og Google håper å forbli en viktig aktør innen AI-forskning.

Er ChatGPT en trussel mot utdanningsinstitusjoner?

Hypen omkring ChatGPT har ført til bekymringer om at det kunne erstatte høyere utdanning. Imidlertid er denne bekymringen mer hyppe enn skade, ettersom programmer og tjenester som kan løse matematiske problemer,  skrive universitet-essayer, og forskningsartikler har allerede eksistert i årevis. Pedagoger og opptaksansvarlige har blitt dyktige til å oppdage og navigere gjennom disse "tjenestene". I motsetning til kodegenerering og tekstoppsummering er ikke ChatGPT egnet for oppgaver som krever spesialisert kunnskap, logisk resonnement eller oppdatert informasjon.

Dette antyder at slike modeller ikke har fullstendig tilegnet seg logiske evner siden de har problemer med aritmetiske beregninger eller komplekse matematiske beregninger.

ChatGPT trusler mot cybersikkerhet

ChatGPT kan potensielt utgjøre risiko for cybersikkerhet. En stor trussel er AI-genererte phishing-svindel. Mens de fleste phishing-svindler er lett identifiserbare på grunn av stave- og grammatikkfeil, tillater ChatGPT hackere å generere phishing-svindel som er nesten umulig å skille fra de skrevet av mennesker.

Elon Musk om ChatGPT

Elon Musk har hevet en rød flagg om den ubremsete utviklingen av kunstig intelligens og advarer om at det kan føre til katastrofale konsekvenser for vår sivilisasjon. Han har slått alarm om at en ukontrollert utvikling av AI på sikt kan utgjøre en eksistensiell trussel mot menneskeheten. Til tross for disse bekymringene har Musk startet en modig misjon for å utvikle sin egen Chatbot – TruthGPT – som han hevder vil være den perfekte sannhetssøkeren.

Er ChatGPT en trussel mot Google?

Nei, begge tjenestene tilbyr veldig forskjellige ting, og hvis noe kan oppturen til ChatGPT potensielt ryste Google opp.

Hva er bekymringer med ChatGPT?

ChatGPT kan noen ganger produsere skjev eller feilaktige svar, så brukere bør være litt forsiktige.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>