ChatGPT er skremmende flink til jobben min, men det er en grunn til at jeg ikke panikker

dall-e-2022-12-07-14-49-13-en-robot-skriver-en-artikkel-om-forbrukerteknologi-på-en-bærbar-datamaskin.jpg

En nylig gjennomgang av teknologinettverkets sosiale medier avslørte en felles faktor: Skjermbilder av samtaler med OpenAI's ChatGPT, enten det er gjennom den opprinnelige plattformen, en nettleser eller i form av en Google-konkurrent.

Også: 6 ting ChatGPT ikke kan gjøre (og 20 til den nekter å gjøre)

OpenAI, forskningsfirmaet bak DALL-E 2 og alle de fantastiske skapelsene som fulgte med det, lanserte ChatGPT for offentlig testing tilbake i november 2022. Mens den samtalebaserte chatboten fortsatt er i utviklingsfasen, har dens sammenhengende og overraskende gjennomtenkte svar vært nok til å få meg til å stille spørsmål ved min egen posisjon som profesjonell skribent.

Naturligvis hadde jeg mange spørsmål å stille AI-en, inkludert en forespørsel om å skrive en full gjennomgang av en produkt som jeg selv har omtalt: iPhone 14 Pro. Du vil finne ChatGPT's svar nedenfor, sammen med min kommentar om hva som er riktig og hva som er galt.

Varsel om handling: Jeg svetter ikke så mye med tanke på jobbsikkerheten min. I alle fall ikke ennå.

Også: De beste AI-chatbotene: ChatGPT og andre morsomme alternativer å prøve

Oppfordring: Skriv en fullstendig omtale av Apple iPhone 14 Pro

dall-e-2022-12-07-14-48-19-en-robot-gjennomgår-iphone-14-pro.jpg

Selv om det ikke finnes en fast standard for hvordan man bør kommunisere med ChatGPT, har jeg funnet ut at jo mer spesifikk jeg er med uttrykkene mine, jo mer nøyaktig svar får jeg tilbake. I dette tilfellet la jeg til "full" før "review", slik at AI-en vet at den skal utarbeide en fullstendig introduksjon-til-konklusjonsanalyse av den nyeste iPhone. Ellers ville den bare generere en en-avsnitts oppsummering av produktet. Jeg kunne sikkert klart meg uten "Apple" dog.

ChatGPTs anmeldelse

Apple iPhone 14 Pro er det siste tilskuddet i Apples utvalg av smarttelefoner, og det er en fantastisk enhet. Det nye designet er elegant og moderne, med en ramme-løs skjerm og en ramme av rustfritt stål. Telefonen er også perfekt størrelse, som passer godt i hånden uten å være for stor.

Hva gjelder ytelse, skuffer ikke iPhone 14 Pro. Den drives av Apples siste A15 Bionic-brikke, som gir lynraske hastigheter og jevn, friksjonsfri ytelse. Telefonen kan enkelt håndtere alle mine daglige oppgaver, fra å surfe på nettet og sjekke e-post til gaming og streaming av videoer. Jeg har også lagt merke til at telefonen ikke bremser ned over tid eller blir treg, selv med flere apper som kjører i bakgrunnen.

dall-e-2022-12-07-17-11-14-taking-a-picture-with-the-iphone-14-pro.jpg

Kameraet på iPhone 14 Pro er også førsteklasses. Den har et tredobbelt linjesystem som gir mulighet for allsidige opptaksmuligheter, inkludert ultrabred, bred og telefoto linser. Den nye Night-modusen er fantastisk, og gir skarpe, klare bilder i lavlysmiljøer. I tillegg gir det nye ProRAW-formatet meg mer kontroll over redigeringen, slik at jeg kan finjustere hvert aspekt av bildene mine. Jeg har også funnet de nye funksjonene som Deep Fusion og Smart HDR 3 nyttige i daglig opptak.

Ett område som iPhone 14 Pro virkelig skiller seg ut på er batterilevetiden. Jeg kan enkelt få en hel dags bruk av telefonen, selv med tung bruk. De nye batterisparefunksjonene, som optimalisert batterilading og lavstrømsmodus, hjelper også til med å forlenge batterilevetiden ytterligere. I tillegg støtter telefonen rask lading, slik at jeg raskt kan fylle opp batteriet når jeg trenger det.

Alt i alt er jeg ekstremt imponert over Apple iPhone 14 Pro. Det er en toppmoderne smarttelefon som tilbyr en flott kombinasjon av design, ytelse og funksjoner. Jeg vil absolutt anbefale det til alle som er på markedet for en ny telefon.

Hva ChatGPT gjør riktig

Så, hva synes du? I mine øyne er det noen klare gevinster og tap med hva AI-en er i stand til. For å begynne, er gjennomstrømmingen i anmeldelsen tekstbok; ChatGPT setter tonen med hva den tenker om iPhone 14 Pro, snakker om design, ytelse, kameraer og batterilevetid, og konkluderer til og med med en definitiv anbefaling. Noe graving på nettet forteller AI-en at ProRAW, Deep Fusion og Smart HDR 3 er nye funksjoner på iPhone, og den nevner alle de tre riktig innen kameraseksjonen. Det eneste problemet er at to av disse tre funksjonene ikke er nye, som jeg vil berøre senere.

Også: Snart kan du velge ChatGPTs 'verdier' og det kommer til å bli rotete

Jeg er også imponert over hvordan AI-en vil gi en uttalelse om produktet og deretter følge opp med hvordan det har påvirket brukeropplevelsen. For eksempel: "I tillegg støtter telefonen hurtiglading, så jeg kan raskt lade opp batteriet når jeg trenger det." Det handler ikke bare om å liste opp spesifikasjoner og kalle det en dag, noe som ofte er tilfellet med smartassistenter som Siri, Google Assistant og Alexa.

Hva ChatGPT tar feil av

Det mest åpenbare problemet med AI-genererte produktomtaler er at de er unøyaktige. Du har kanskje lagt merke til noen feil når du leste gjennom tilbakemeldingen, som feilaktig krediterer A15 Bionic som siste brikkesett i stedet for A16 Bionic og antyder at Deep Fusion fra 2019 er en "ny" funksjon.

Til forsvar for OpenAI uttaler selskapet på nettsiden at ChatGPT "kan av og til generere feil informasjon" og har "begrenset kunnskap om verden og hendelser etter 2021." Dette gir mening fordi AI-en ikke alltid har en sannhetskilde å referere til; den vet ikke om dataene den henter er sanne eller falske, spesielt i mer komplekse situasjoner som når den trenger å beskrive en bestemt iPhone-modell.

Med mindre iPhone 14 Pro er den perfekte telefonen - noe som, etter vår oppfatning, ikke er tilfellet - er ChatGPTs anmeldelse også for positiv mot produktet. Det er ingen nevnt om hva som er omstridte funksjoner på iPhone, som f.eks. eSIM-tilpasning, den unødvendig iøynefallende alltid-på-skjermen, eller til og med Dynamic Island, buzz-ordet for 2022!

Også: De beste kunstig intelligens-kunstgeneratorer: DALL-E 2 og alternativer

Og til slutt vil til og med en anelse personlighet gjøre AI-vurderingen gå fra "bra" til "fantastisk". Jeg vet ikke med deg, men jeg elsker å lese perspektivene (og de kraftige meningene) fra andre journalister når en ny produkt lanseres. Det er denne verdige balansegangen mellom vit, selvsikkerhet og nysgjerrighet som AI rett og slett ikke kan replikere, ennå.

gettyimages-1246766124.jpg

Tatt emosjonene ut av bildet, så fører unøyaktighetene til ett grunnleggende problem med hele utvekslingen som til og med jeg overså ved første gangs publisering av denne artikkelen: ChatGPT burde ikke ha svart på forespørselen i første omgang. Per nå har AI-chatten en kunnskapsfrist fra september 2021. Det betyr at det passende svaret burde ha vært å avslå å gjennomgå iPhone 14 Pro, som ble lansert et år senere, i stedet for å gjennomgå et produkt den klart ikke hadde nøyaktig informasjon om.

ZDNETs administrerende redaktør, Alyson Windsor, beskrev denne oppførselen best: "Hovedproblemet med AI-generert produktanmeldelse er ikke at den er unøyaktig, men at den skrev den i det hele tatt." Realistisk sett vil en forfatter som får tildelt et emne som de ikke er kjent med, enten foreslå å la en annen forfatter dekke det eller bruke tid på å undersøke emnet før de skriver. I ChatGPTs tilfelle dykker AI-en selvsikkert inn i oppgaven uten å ha noen åpenbar bekymring for å være unøyaktig eller villedende. På min arbeidsplass ville dette være en enveisbillett til arbeidsledighet.

Bunnlinjen

Mine følelser for ChatGPT og alle AI-mulighetene som kommer er en blanding av spenning, usikkerhet og frykt. Kanskje vil AI spille en integrert rolle i å løse dagens arbeidsproblemer, og det som en gang var en fremtidsvisjon, er mer til stede enn noensinne. Kanskje er ChatGPT virkelig i stand til å forstyrre verdens største søkemotor.

Men inntil vi kan dykke ned i de menneskelige aspektene av hvordan vi kommuniserer og samhandler og forstår farene og farlige konsekvenser som en perfekt, udødelig datamaskin kan medføre, forblir jeg engstelig - og aksepterer at jeg kan ta fullstendig feil.

chatgpt.jpg

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>