ChatGPT API Prising

OpenAI har gjort ChatGPT API tilgjengelig for utviklere. Dette APIet bruker den kraftfulle GPT-3.5 turbo-modellen, som er den samme modellen som brukes for ChatGPT. Utviklere kan enkelt få tilgang til APIet gjennom en enkel endepunktadresse. OpenAI har uttalt at ChatGPT API vil koste ti ganger mindre enn alle andre GPT-3.5-modeller. Dette gjør det til et mer overkommelig valg for utviklere.

For bedrifter og utviklere som trenger mer enn 450 millioner tokens per dag, eller ønsker å optimalisere arbeidsoppgavene basert på maskinvare-ytelse, tilbyr OpenAI dedikerte instanser. Utviklere kan bruke Azure sin databehandlingskraft gjennom de dedikerte tokenene, som kobles til brukerendepunkter og tilbyr en spesialisert bane for AI-prosessering.

Snapchat, Quizlet og Instacart bruker OpenAI sin ChatGPT API for sine funksjoner: Min AI, Q-Chat, og Spør Instacart. Disse funksjonene tilbyr virtuell veiledning, studieassistanse, og kjøpbare svar som er basert på produktdatabaser. Den reduserte prisen på ChatGPT API er gode nyheter for markedsførere og bedrifter som ønsker å bruke ChatGPT som en del av sine planer for kundeservice og engasjement.

Prisplan for ChatGPT API

Kostnaden for ChatGPT API avhenger av antall tokens som brukes, som inkluderer meldingsstrengen og metadataet som modellen behandler. Nåværende pris for 1000 tokens er $0.002, som tilsvarer omtrent 750 ord. OpenAI har gjort ChatGPT API mer tilgjengelig for utviklere og bedrifter ved å redusere prisen til $0.002 for hver 1000 tokens, eller omtrent 750 ord.

Dette er en reduksjon på 90% siden desember 2022. ChatGPT-modellen ble bygget ved hjelp av GPT-3.5 turbo-modellen og kan tilpasses andre ikke-chatapplikasjoner med minimale endringer i koden.
OpenAI har eliminert sin pre-lanseringsrevisjonspolitikk, som krevde at utviklere indikerte hvordan de planla å bruke modellen før de implementerte den i appen sin. Den siste modellen, gpt-3.5-turbo, vil bli støttet frem til juni, og en ny stabil utgivelse av gpt-3.5-turbo vil også snart bli lansert.

LES NÅ: GPT 4 bildeinndata

"Betal etter behov" plan

OpenAI tilbyr en Betal som du går-plan som er både praktisk og rimelig. Med de nyeste ChatGPT 3.5 Turbo API-modellene må brukere forvente å betale $0,002 per 1 000 tokens. Dette tilsvarer bare noen få dollar per måned, selv under tung bruk. For å komme i gang trenger brukere en serie API-nøkler unike for deres konto, som kan legges til en hvilken som helst tredjeparts ChatGPT-app.

Etter at man har registrert seg for planen på OpenAI sin faktureringsside, kan brukere sette bruksbegrensninger for å unngå uventede kostnader.

Er ChatGPT API gratis?

ChatGPT API er ikke inkludert i ChatGPT Plus-abonnementet, men det er heller ikke gratis. API-en har sin egen prising.

Er det en API for ChatGPT?

Ja, OpenAI annonserte lanseringen av sin API i første kvartal 2023.

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>