Hvordan trene ChatGPT på dine egne data? En guide til å bygge en tilpasset AI-chatbot

544209384_jarvis-ai-chatbot-sitting-on-a-computer-and-helpin_xl-beta-v2-2-2.png

Har du noen gang ønsket å frigjøre din indre Tony Stark?

Vel, ikke akkurat å skape J.A.R.V.I.S., men heller en tilpasset AI chatbot som kjenner bedriften din inn og ut som baksiden av dens digitale hånd.

Vi snakker om en super smart ChatGPT-chatbot som utmerket forstår alle unike aspekter av virksomheten din mens den håndterer kundehenvendelser uten hvile døgnet rundt.

Ja, du leste riktig! Nå kan du trene ChatGPT med dine egne data for å bygge en tilpasset AI-chatbot for din virksomhet.

Spenne deg fast for et spennende eventyr inn i AI-verdenen mens vi avdekker de fascinerende teknikkene, verktøyene og tipsene som er nødvendige for å skape din egen ChatGPT-chatbot som potensielt kan revolusjonere hvordan du samhandler med besøkende på nettsiden din.

Så, trinn til side, Jarvis!

Fremtiden for AI-chatbots er her, og den starter med dataene dine

Hva er ChatGPT?

ChatGPT (forkortelse for Chatbot Generative Pre-trained Transformer) er en revolusjonerende språkmodell utviklet av OpenAI. Den er designet for å generere menneskelignende svar i anvendelser innen naturlig språkbehandling (NLP), som for eksempel chatbots, virtuelle assistenter og mer.

Ved kjernen av ChatGPT ligger den avanserte GPT-arkitekturen, som gjør det mulig for den å forstå sammenhenger, generere relevante svar og til og med produsere kreative utdata i forskjellige formater som tekst, kodesnutter eller punktlister. Kraften til ChatGPT ligger i dens enorme kunnskapsbase, bygget opp gjennom omfattende pre-trening på en massiv datasett av tekst fra internett.

I et nøtteskall er ChatGPT en AI-drevet språkmodell som kan forstå og svare på brukerinput med bemerkelsesverdig nøyaktighet og sammenheng, noe som gjør den til en game-changer i verden av samtale-AI.

chatGPT.png

Hva er en tilpasset AI ChatGPT Chatbot?

Custom AI ChatGPT Chatbot er en genial fusjon av OpenAI sitt avanserte språkmodell - ChatGPT - skreddersydd spesielt for dine bedriftsbehov. Å trene ChatGPT på dine egne data her betyr å ha en personlig versjon av ChatGPT som har blitt matet med dine unike data - som dine bedriftsregler, produkter, tjenester og vanlige spørsmål - for å bli en virtuell assistent for din bedrift, og gjøre den til ingenting mindre enn et hemmelig superhelt-kommandosenter.

Denne personlige chatboten med ChatGPT funksjoner kan tilpasses ethvert bransje, enten det er helsevesen, detaljhandel eller eiendom, og tilpasse seg perfekt til kundens behov og selskapets forventninger.

Prosessen innebærer finjustering og trening av ChatGPT på ditt spesifikke datasett, inkludert tekstdokumenter, vanlige spørsmål, kunnskapsbasen eller kundestøttetranskripsjoner. Denne tilpassede chatbottreningen gjør at chatbotten kan være kontekstbevisst i din bedriftsdomene og sikrer at den kan delta i meningsfulle og nøyaktige samtaler med brukere.

Skjønnheten med disse tilpassede AI ChatGPT-chatbotene ligger i deres evne til å lære og tilpasse seg. De kan kontinuerlig oppdateres med ny informasjon og trender etter hvert som virksomheten din vokser eller utvikler seg, slik at de kan være relevante og effektive når de adresserer kundeforespørsler.

Dager med statiske og kjedelige chatbots med generelle og lite hjelpsomme svar er over. Tilpassede AI ChatGPT chatbots endrer hvordan bedrifter nærmer seg kundeengasjement og opplevelse, og gjør det mer interaktivt, personlig og effektivt.

✋Hei! Hold deg ett sekund. ChatGPT er utvilsomt fantastisk, men det har også sine ulemper, som å generere utdaterte data. Hvis du er interessert i å vite om verktøy som kan overvinne denne ulempen med ChatGPT, kan du ta en titt på ChatGPT-alternativer nå!

5 grunner til at du trenger en ChatGPT AI-chatbot skreddersydd for deg

Det første som kommer til tankene når man snakker om AI-chatbot er kundestøtte. Men vet du hva? Disse tilpassede ChatGPT-trente chatbotene kan gjøre så mye mer. La oss se på noen av dem:

1. For å forbedre kundeopplevelsen din

Forestill deg at kundene dine surfer på nettstedet ditt, og plutselig blir de møtt av en vennlig AI-chatbot som gjerne hjelper dem med å forstå virksomheten din bedre. De får all relevant informasjon de trenger i en hyggelig og engasjerende samtale. Det er det en ChatGPT AI-chatbot som er tilpasset opplæring, kan gjøre.

Du ser, ved å integrere en smart, ChatGPT-trent AI-assistent i nettsiden din, oppgraderer du i essens hele kundeopplevelsen.

Her er greia: en AI-chatbot trent med ChatGPT kan håndtere komplekse samtaler og sikre at besøkende på ditt nettsted får nøyaktige svar på det de ønsker. Det er som å ha en kunnskapsrik menneskelig assistent tilgjengelig.

2. For å fange leads som en proff

Integrer en AI-rådgiver på nettsiden din, og den vil oppføre seg som en kunnskapsrik venn, forsiktig veilede brukerne gjennom nettsiden din.

La oss si at du driver en eiendomsbedrift. En nysgjerrig kunde kommer over nettsiden din, på jakt etter de beste nabolagene å kjøpe eiendom i San Francisco. I stedet for å la dem navigere de store havene av innhold på egen hånd, kommer din AI-chatbot inn og gir dem mye nødvendig informasjon om de mest egnede områdene basert på deres preferanser og budsjett.

Men det stopper ikke der!

Din spesialtilpassede ChatGPT AI-chatbot er ikke bare en informasjonskilde; det er også en ledelsesgenerasjons-superstjerne! Etter å ha hjulpet kunden i research-fasen, vet den når det er på tide å gå videre og foreslår å booke en samtale med deg (eller din eiendomsmegler) for å ta prosessen et skritt videre.

På denne måten tilbyr du ikke bare verdifull informasjon, men fanger også enkelt opp leads med hjelp fra AI-rådgiveren din. Kunden får personlig veiledning, og du får en potensiell ny kunde - det er en "win-win" situasjon!

Bilde av skjerm 28

3. For å holde kundene dine engasjert

Å holde kundene eller besøkende på nettsiden engasjert er det som gjelder i dagens travle verden. Det handler om å gi dem spennende fakta og relevant informasjon skreddersydd for deres interesser. La oss ta et øyeblikk til å forestille oss en situasjon der nettsiden din har et bredt utvalg av deilige matoppskrifter.

En leser kommer over en blogginnlegg som gir detaljerte trinn for å lage en deilig eggfri kake. Mens han/hun leser gjennom oppskriften, starter din spesialtrening ChatGPT AI chatbot å virke og sender en fengslende melding: "Visste du at du kan lage en eggfri kake bare ved å bruke en banan? Klikk her for å lære mer!" Fascinert tar leseren agnet og finner seg selv transportert til enda et av dine blogginnlegg.

Resultater: de tilbringer mye lengre tid på nettsiden din.

4. For å forbedre den interne ansattes opplevelse

Nå kan du trene opp din egen ChatGPT-chatbot med all nødvendig informasjon om din organisasjon, som permisjonsordninger, kampanjeordninger, ansettelsesdetaljer og mer, for å bygge en tilpasset AI-chatbot for dine ansatte.

Denne dyktige AI-chatten kan sømløst opptre som en HR-leder, veilede dine ansatte og gi dem all informasjon de trenger. Så i stedet for å bruke timer på å lete gjennom bedriftsdokumenter eller vente på e-postsvar fra HR-teamet, kan ansatte enkelt samhandle med denne chatboten for å få svarene de trenger.

5. For å gi kundestøtten din ekstra kraft

Vi kan rett og slett ikke overse den mest populære bruken av en skreddersydd ChatGPT AI-chatbot: å skape din egen kundebehandlingsagent!

En AI-ChatGPT-chatbot som er spesialutdannet, forstår unikt detaljene i virksomheten din, spesifikt tilpasset for å tilfredsstille behovene til kundene dine. Dette betyr at den kan håndtere henvendelser, yte assistanse og i essens bli en integrert del av kundestøtteteamet ditt.

Den har evnen til å lære av dine spesifikke data, noe som gjør den til en svært tilpasningsdyktig og stadig forbedrende løsning for din bedrift. Den blir i praksis en kundesupport-virtuos som jobber døgnet rundt, uten å bli utmattet.

👉Leter du etter flere AI-chatbot-byggere? Disse AI-chatbot-byggerne er verdt å utforske!

Bygging av en Tilpasset ChatGPT-skolert Chatbot ved bruk av ChatGPT API

Nå som du vet hva en tilpasset ChatGPT-trent AI-chatbot-bygger kan gjøre, hva med å utforske hvordan du kan trene ChatGPT for å lage en?!

Vi snakker om å lage en fullverdig kunnskapsbase chatbot som du kan snakke med.

Her er en trinnvis prosess for å lage din egen AI-chatbot med ChatGPT-krefter...

⚠️Advarsel: Følgende prosess er svært teknisk og krever mye kunnskap om koding. Hvis du vil vite hvordan du kan bygge en no-code AI chatbot, så rull ned for å finne en annen enkel og ikke-teknisk måte!

Forbereder din skreddersydde trente ChatGPT AI-chatbot: Oppsett av programvaremiljøet

Først og fremst må du sette opp et programvaremiljø på datamaskinen din for å trene en AI-chatbot med egendefinert opplæring ved navn ChatGPT. Her er prosessen:

Trinn 1 - Installer Python

For å komme i gang, installer Python på datamaskinen din. Du kan laste den ned fra den offisielle Python-nettsiden. Kjør oppsettsfilen og sørg for at "Legg til Python.exe til PATH" er avkrysset, ettersom det er avgjørende.

Skjermbilde-2023-05-04-kl-3.34.25-AM.png

Trinn 2 - Oppgrader Pip

Python kommer med en pakkebehandler som heter Pip, som lar deg installere Python-biblioteker. Siden Pip er installert sammen med Python, oppgrader den til den nyeste versjonen ved å bruke Terminal på din Windows-datamaskin eller Command Prompt på macOS.

Trinn 3 - Installer nødvendige biblioteker

Nå er det på tide å installere de essensielle bibliotekene som vil hjelpe deg å trene din egen AI-chatbot. Først, installer OpenAI-biblioteket, som vil fungere som din store språkmodell (LLM), for å trene og lage din chatbot.

Videre må du installere GPT Index (også kalt LlamaIndex), som lar LLM koble seg til kunnskapsbasen din. Deretter installer PyPDF2, som hjelper til med å analysere PDF-filer hvis du ønsker å bruke dem som datakilde. I tillegg bør du installere PyCryptodome.

Til slutt, installer Gradio biblioteket for å lage et enkelt brukergrensesnitt for interaksjon med den opplærte AI-snakkemaskinen.

Steg 4 - Last ned en kodeeditor

For å redigere koden trenger du en kode editor. For Windows anbefaler vi Notepad++. Hvis du er kjent med kraftigere IDEer, kan du bruke VS Code på enhver plattform eller Sublime Text på macOS og Linux.

Skjermbilde-2023-05-04-kl-3.42.32-AM.png

Få din OpenAI-API-nøkkel for å trene din tilpassede ChatGPT AI chatbot

Før du trener og oppretter en AI-chatbot som baserer seg på en tilpasset kunnskapsdatabase, trenger du en API-nøkkel fra OpenAI. Denne nøkkelen gir deg tilgang til OpenAI's modell, og lar den analysere dine tilpassede data og trekke slutninger.

 1. Lag en konto på OpenAI eller logg inn hvis du allerede har en.
 2. Klikk på profilen din øverst til høyre og velg "Vis API-nøkler" fra nedtrekksmenyen.
 3. Velg "Opprett ny hemmelig nøkkel"* og kopier API-nøkkelen. Siden du ikke vil kunne kopiere eller se hele nøkkelen senere, bør du lagre den i en ren tekstfil umiddelbart.
 4. Til slutt, hold API-nøkkelen din unna andre - den er privat og kun for kontoen din. Du kan slette API-nøkler og opprette opptil fem av dem hvis det er nødvendig.
*hvis ordene "hemmelig nøkkel" ikke gir mening kan du oversette det med "skjult nøkkel" eller "privat nøkkel"
Skjermbilde-2023-05-04-kl-3.49.29-AM.png

Nå kan vi trene ChatGPT på dine egne data

Med din programvaremiljø satt opp og OpenAI API-nøkkel klar, er det på tide å trene din AI-chatbot på egendefinerte data. Du kan bruke enten "gpt-3.5-turbo" -modellen eller "gpt-4." Her er hva du skal gjøre neste:

 1. Lag en "docs" -mappe og legg til opplæringsdokumentene dine (tekst, PDF, CSV eller SQL-filer) i den. Bruk mindre filer i begynnelsen (< 100MB) for å få tak i hvordan prosessen fungerer.
 2. Åpne en kodeeditor (f.eks. Notepad++), skriv inn koden og lagre den som app.py på samme sted som "docs" -mappen. Erstatt teksten "Din API-nøkkel" i koden med API-nøkkelen som er generert fra OpenAI. Lagre endringene.
 3. Kjør koden i Terminalen for å behandle dokumentene og opprette en "index.json" -fil.
 4. Etter behandlingen genereres en lokal URL. Kopier og lim den inn i nettleseren din for å få tilgang til din egendefinerte ChatGPT AI-chatbot.

Det er det! Still chatboten dine spørsmål for å få svar basert på dataene du har gitt.

Skjermbilde-2023-05-04-kl.-03.55.36-AM.png

Uff!

Var ikke det for komplisert?

Hele prosessen med å bygge en tilpasset AI-chatbot builder for ChatGPT fra bunnen av, er faktisk lang og nervepirrende.

Og hvis du er noen uten noen form for programmeringskunnskaper, kan dette bli enda vanskeligere for deg.

Men frykt ikke. Vi har allerede tenkt på en måte for deg å bygge en tilpasset AI ChatGPT chatbot som du kan tilpasse og personliggjøre på få minutter, og det uten å bruke en eneste kode linje!

Så hold på hatten din, og si hei til...

Botsonic: En tilpasset bygger av ChatGPT AI Chatbot

Botsonic, den revolusjonerende AI-chatbotbyggeren uten kode fra Writesonic, forvandler verden av kundeopplevelse og engasjement!

Du kan nå opprette hyperintelligente, samtalebaserte AI-opplevelser for besøkende til nettstedet ditt på minutter uten behov for noen kodingskunnskaper. Denne banebrytende chatboten ligner ChatGPT og gjør det mulig for brukere å dra nytte av kraften til GPT-4 og naturlig språkbehandling for å utforme tilpassede AI-chatboter som tar opp ulike bruksområder uten teknisk ekspertise.

I enkle ord kan NÅ ALLE bygge en AI--chatbot for å integrere på deres nettside ved hjelp av kun en innebyggingskode.

La oss dykke ned i verdenen til Botsonic og avdekke en revolusjonerende tilnærming til kundeinteraksjoner og dynamiske brukeropplevelser.

Tren ChatGPT på din kunnskapsbase

Botsonic forstår og husker informasjonen du gir grundig, slik at den kan hjelpe kundene dine med spørsmålene deres på en mest mulig menneskelig måte.

Du kan lage en personlig ChatGPT-chatbot for bedriften din ved å mate Botsonic data på to måter:

Dokumenter

Last opp din hjelpedokumentasjon eller annen dokumentasjon som du har knyttet til din bedriftspolicy, returpolicy, regler for produktlevering, osv., i PDF-, PPT-, PPTX-, DOC- og DOCX-format.

Nettadresser

Du kan også laste opp din forretningsinformasjon ved å kopiere og lime inn dine nettstedslenker. Botsonic kan ekstrahere informasjon fra ditt rot domene, underdomene, og enkelt en nettside også (URL).

Tilpass ChatGPT med ditt merke

Etabler en sømløs og sammenhengende merkevareidentitet med Botsonic ved å tilpasse enhver del av din AI-chatbot for å samsvare med din brands visuelle identitet,

For å gjøre din ChatGPT chatbot virkelig fremtredende, tilbyr Botsonic følgende tilpasningsalternativer:

 1. Navngi din AI chatbot - Gi din AI chatbot navnet ditt for bedrift i feltet "Firma navn" i tilpasningsseksjonen.
 2. Velg dine merkevarefarger - Tilpass Botsonic for nettstedet ditt ved å velge dine merkevares unike farger fra Chatbot fargealternativet. Du kan også kopiere-lim inn fargekoden.
 3. Legg til en frekk slagord - Skriver en oppmerksomhetsskapende slagord for chatboten din som leder brukeren til å ta en handling (som - La oss snakke eller Er du klar for en rask prat?)
 4. Personliggjør med en velkomstmelding - Sett opp en varm velkomstmelding for å hilse på besøkende til nettstedet ditt.
 5. Legg til bedriftens logo og chatbot-bilde - Gi ChatGPT bedriftens logo og et vennlig chatbot-bilde som vil vises på din widget.
 6. Velg ditt favorittikon - Bla gjennom stilige knapper tilgjengelig under knappestilalternativet for å velge den som passer ditt nettsted.
 7. Gi kontaktinformasjonen din - Skriv inn din epost så dine besøkende kan nå deg for ytterligere støtte.
 8. Foreslå spørringer - For å veilede dine nettsted besøkende bedre, legg til noen eksempel-spørringer her. Vi foreslår å gi de oftest stilte spørsmålene her.

Integrer med enkel, kodefri installasjonsprosess

Å sette opp Botsonic krever null koding kunnskap! Når du har satt opp din egen ChatGPT AI-chatbot, vil Botsonic generere:

 1. En innbyggbar kode - Tilgjengelig på gratis prøveperiode også.
 2. Ved hjelp av API-nøkkelen vår - Kun tilgjengelig på premium-abonnement.

Hvordan sette opp og integrere Botsonics skreddersydde AI-chatbot?

Å sette opp Botsonic er virkelig enkelt og tar bare noen få minutter. La oss guide deg gjennom en 4-trinns prosess for å komme i gang med denne no-code AI chatboten på få minutter:

Trinn 1 - Gå til Writesonic

Botsonic er en del av Writesonic, og du kan få tilgang til den gjennom din Writesonic dashbord. Hvis du ikke har en Writesonic konto enda, opprett en nå GRATIS.

Når du har logget inn på Writesonic dashbordet, navigerer du til Botsonic. Du kan også bruke søkefeltet for å finne det.

Trinn 2 - Last opp kunnskapsbasen din

Last opp dokumentene og lenkene dine i "Data Opplasting" seksjonen. Du kan laste opp flere filer og lenker, og Botsonic vil lese og forstå alle sammen.

Steg 3 - Sett opp personliggjøring og tilpasning

For å gjøre din tilpassede AI-chatbot virkelig din, gi den ditt varemerkenavn, farger, logo, chatbot-bilde og ikonstil. Du kan også legge til en varm velkomstmelding for å hilse på besøkende og noen spørringstips for å guide dem bedre. Klikk på "Oppdater" når du er ferdig.

Trinn 4 - Integrasjon med nettsiden din

Botsonic vil generere en unik innebyggbar kode eller API-nøkkel for deg som du bare kan kopiere og lime inn i koden på nettstedet ditt. For mer informasjon om hvordan og hvor du skal lime inn din innebyggbar kode eller API-nøkkel, kan du lese vår Botsonic hjelpefil.

Var ikke det superenkelt?!

Kun på 4 trinn kan du nå bygge, trene og integrere din egen ChatGPT-drevne chatbot på nettsiden din.

Frigjør deg fra den tradisjonelle måten og velg heller en AI chatbot-bygger uten koding som kan spare deg så mye tid og innsats.

Ofte stilte spørsmål

Er det en tilgjengelig gratis ChatGPT Chatbot builder?

Det finnes flere AI-chatbot-byggere tilgjengelig på markedet, men bare en av dem tilbyr deg kraften til ChatGPT med oppdaterte generasjoner. Den kalles Botsonic, og den er tilgjengelig for testing på Writesonic gratis.

Du kan sjekke ut de 9 beste AI chatbot-byggerne uten koding som du kan prøve i 2023.

Kan du mate ChatGPT med data?

Ja, hvorfor ikke?! Du kan mate ChatGPT med egne data ved å bruke OpenAI's API. Men det er en lang og komplisert prosess. Det finnes imidlertid også en enkel, kodefri måte. Gå til Writesonic nå for å opprette en kodefri AI-chatbot trent med ChatGPT gratis.

Kan jeg bruke ChatGPT som en chatbot?

Du kan bruke ChatGPT som en chatbot på nettstedet ditt ved å bruke Botsonic, som er en no-code AI chatbot-bygger. Det er virkelig som å trene ChatGPT på dine egne data.

Hvordan importerer jeg data til ChatGPT?

For å importere dataene dine til ChatGPT, trenger du en API-nøkkel fra OpenAI som du kan bruke til å opprette din egen ChatGPT. Deretter kan du enkelt importere data til din tilpassbare versjon av ChatGPT med litt koding. Men hvis du trenger et verktøy som gjør nøyaktig det samme uten behov for koding, kan du nå teste ut Botsonic!

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>