Hvordan bruke ChatGPT som en Siri snarvei på din iPhone eller iPad

bilde15.jpg

Ønsker du å få tilgang til ChatGPT på iPhonen eller iPadden din? Du kan alltid surfe på OpenAI's ChatGPT nettside i Safari hver gang du vil bruke det. Men et mer praktisk alternativ er å sette opp en Siri-snarevei som fungerer med AIen. Og istedenfor å prøve å lage din egen snarvei finnes det noen tilpassede forhåndsdesignede snarveier som er tilgjengelige for deg å laste ned og installere.

I mine testing, sjekket jeg ut tre forskjellige ChatGPT Siri-snarveier - SiriGPT, ChatGPT Siri og Siri Pro. Alle fungerte på lignende måte for å bringe kraften til ChatGPT til en iPhone og iPad.

Etter at snarveien er satt opp, kan du aktivere den på noen måter. Du kan åpne Snarveier-appen og trykke på ikonet for snarveien. Du kan legge til snarveien på startskjermen din der den er lettere tilgjengelig. Du kan også kjøre snarveien ved å fortelle Siri å aktivere den.

1. Få API-nøkler

Ditt første steg er å skaffe nødvendige API-nøkler fra Open AI. Disse nøklene brukes av en ChatGPT snarvei for å sende dine forespørsler til ChatGPT-tjenesten og motta svarene. Prosessen for å skaffe nøklene er den samme uavhengig av hvilken ChatGPT snarvei du bruker.

På din iPhone eller iPad, åpne Safari og gå til Open AI-plattform siden. Hvis du ikke allerede har en konto med OpenAI, trykk på knappen for Å registrere deg. Ellers trykk på knappen for Logg inn og logg inn med kontoen din. Trykk på den tre linje hamburger-ikonet øverst til høyre, bla ned til bunnen av Innstillinger-menyen og velg profilen din. Fra profilmenyen, trykk på Vis API-nøkler.

bilde14.jpg

2. Opprett ny hemmelig nøkkel

På API-nøkler-skjermen klikker du på knappen Opprett ny hemmelig nøkkel. Trykk på nøkkelen for å velge hele strengen og deretter klikk på Kopier. Åpne en notat-app og lim inn nøkkelen. Hvis du planlegger å prøve mer enn en ChatGPT snarvei, kan du returnere til siden for Open AI plattform, klikke OK, og deretter klikke på Opprett ny hemmelig nøkkel for å generere en annen nøkkel. Gjenta kopi og lim inn.

bilde3.jpg

Nå skal vi sjekke ut de tre ChatGPT snarveiene.

Hvordan bruke SiriGPT

1. Få snarveien

Åpne SiriGPT-snarveissiden på enheten din og trykk på knappen for Få snarvei. På snarveisskjermen trykker du på knappen for Legg til snarvei. Snarveien vises i Snarveier-appen.

bilde12.jpg

2. Legg til API-nøkkelen

Gå tilbake til notatet der du limte inn en eller flere API-nøkler. Velg og kopier en nøkkelsett. Tilbake i Shortcuts-appen trykker du på trepunktikonet for SiriGPT-hurtigtasten. I tekstfeltet, fjern frasen "ADD API KEY HERE" og lim deretter inn API-nøkkelen du nettopp kopierte. Trykk Ferdig.

bilde11.jpg

3. Kjør SiriGPT

Trykk på SiriGPT-snarveien for å kjøre den. Første gang du gjør dette, vil du bli bedt om å gi tilgang til talegjenkjenning. Trykk på Tillat.

bilde1.jpg

4. Still et spørsmål

Skriv inn eller si spørsmålet ditt. Trykk på Tillat når du blir bedt om å koble til api.openai.com. SiriGPT viser og uttaler svaret. Trykk på Ferdig når som helst. Trykk på Ferdig for å avslutte chatten. Trykk på Still Spørsmål igjen for å stille et annet spørsmål.

bilde4.jpg

Hvordan bruke ChatGPT Siri

1. Få snarveien

Åpne ChatGPT Siri snarvei-siden i Safari og trykk på knappen for Få Snarvei. På snarveiene-skjermen, trykk på knappen for Legg til Snarvei. Snarveien dukker da opp i Snarveier-appen.

bilde10.jpg

2. Legg til API-nøkkel

Klikk på ikonet med tre prikker for snarveiene. I tekstfeltet, slett frasen "Erstatt dette med din egen API-nøkkel!" og lim inn en av API-nøklene du kopierte fra Open AI. Klikk på Ferdig.

bilde7.jpg

3. Stil et spørsmål

Trykk på ChatGPT-snarveien. Skriv inn forespørselen din i tekstfeltet eller si den ved å trykke på tastaturets mikrofonikon. Tillat ChatGPT å koble til api.openai.com. Svaret vises deretter på skjermen.

bilde9.jpg

Slik bruker du Siri Pro

1. Få snarveien

Åpne Siri Pro snarveier-siden i nettleseren og trykk på knappen for Hent snarvei. På snarveiene-skjermen trykker du på knappen for Legg til snarvei. Snarveien dukker opp i Snarveier-appen.

bilde16.jpg

2. Legg til API-nøkkelen

Trykk på trepunktsikonet i snarveien. Slett frasen "GENERATE & ADD YOUR API KEY HERE" i tekstfeltet og lim inn en API-nøkkel som du kopierte fra Open AI. Trykk Ferdig.

bilde5.jpg

3. Spør et spørsmål

Trykk på Siri Pro hurtigtasten. Skriv inn forespørselen i tekstfeltet eller si den ved å trykke på tastaturets mikrofonikon. Tillat Siri Pro å koble til api.openai.com. Som standard snakker snarveien bare svaret og viser det ikke. Men hvis du er dyktig nok med Siri-snarveier, kan du justere denne for å vise et svar på skjermen også.

bilde2.jpg

Hvordan utløse en snarvei fra Hjem-skjermen

I stedet for å starte en snarvei gjennom Snarveier-appen, kan du enkelt aktivere den fra Hjem-skjermen.

1. Legg til på hjemskjermen

For å sette opp dette, trykk ned på ikonet til en av ChatGPT snarveiene og velg deling. Fra delingsmenyen, trykk på alternativet for Legg til på Hjem-skjermen. Forhåndsvis navnet og ikonet for snarveien før du trykker på Legg til.

bilde6.jpg

2. Still et spørsmål

Trykk på ikonet på hjem-skjermen og deretter snakk eller skriv inn forespørselen din for å motta et svar.

bilde13.jpg

Hvordan utløse en snarvei gjennom Siri

En enda raskere måte er å kjøre en snarvei via Siri. Bare si: "Hei Siri [navnet på snarveien]." Hvis Siri ikke forstår at du vil kjøre en snarvei på grunn av forvirring med navnet, er det best å gi snarveien et nytt navn.

For å gjøre dette, trykk på kortkommandoen i Shortcuts-appen og velg Omdøp i menyen. Velg et navn som ikke vil komme i konflikt med en eksisterende kommando. Prøv å kalle på Siri igjen. Snakk eller skriv forespørselen din og vent på responsen.

bilde8.jpg

Tilknyttede Artikler

Vis mer >>